Ce cadou sau jucărie alegi pentru un copil de 2 ani?

Esti in cautare de cadouri pentru copii de 3 ani? Ai mai jos  30 de idei de cadouri cu care nu vei da gres. Descopera sugestiile de la Mara and Tom.

O jucărie cadou pentru un copiii de 2 ani este o idee foarte bună! Fie că este un cadou de Crăciun sau un cadou de ziua de naștere, jocul ocupă un loc foarte mare în viața unui copil.

Abilitățile motrice sunt deja bine dobândite, iar limbajul se dezvoltă, la fel ca și personalitatea copilului. 2 ani este celebra perioadă a „nuului”, care îi permite copilului să-și afirme gusturile și alegerile sale.

Bebelusul tau a crescut acum bine, dar atentie, nu este inca pregatit pentru jocuri si jucarii cu piese mici, va trebui sa astepte până la 3 sau chiar 4 ani pentru asta. Este esențial să îi oferiți un joc sau o jucărie adaptată nevoilor sale, abilităților și, de asemenea, gusturilor sale.

1. Jocuri de construit și asamblat

Motricitatea fină a bebelușului îi permite la această vârstă să manevreze cuburi de lemn, piesele magnetice, elemente de înșurubat, de asamblat etc. Jocul de construcție dezvoltă precizia și coordonarea ochi mâna, concentrarea copilului, dând în același timp frâu liber imaginației sale.

 

[su_button url=”https://maraandtom.ro/categorie-produs/jocuri-de-construit/” size=”5″ radius=”round”]Vezi mai multe jocuri de construit[/su_button]

 

2. Puzzle-uri pentru copii de 2 ani

La 2 ani, copilului i se pot oferi puzzle-uri cu mai multe piese, începând cu cele mai simple, cele ale caror forme sunt desenate sub piese pentru a ghida copilul. Puzzle-uri cu animale, puzzle-uri senzoriale sau Montessori, puzzle-uri din lemn, puzzle tactil, puzzle gigant…

Tot ce trebuie să faci este să-l găsești pe cel care să te mulțumească conform așteptărilor copilului. Alege una dintre temele lui preferate, animale, pirați, roboți… și începe prin a face puzzle-ul cu copilul, pentru a-l încuraja să progreseze.

Este normal ca la început copilul să nu finalizeze singur puzzle-ul, dar vei fi rapid impresionat de progresul lui!

 

[su_button url=”https://maraandtom.ro/categorie-produs/puzzle-pentru-copii/” size=”5″ radius=”round”]Vezi mai multe puzzle-uri[/su_button]

 

3. Jocuri de  motricitate fină pentru copii de 2 ani

Asamblarea, înșurubarea, șiretul, încorporarea… mâinile mici au acum mai multă dexteritate și pot practica manipulări mai complexe. Înșurubați animale sau vehicule din lemn, înfiletarea mărgelelor, dantelă carduri, stivuire cuburi și inele, cutie de formă sau abac… jucării și jocuri frumoase din lemn și țesătură, care sunt cadouri originale și distractive.

 

[su_button url=”https://maraandtom.ro/categorie-produs/jucarii-montessori/” size=”5″ radius=”round”]Vezi mai multe jucarii Montessori[/su_button]

 

4. Jucării de tras și împins

Copilul tău vrea acum, la 2 ani sa exploreze lumea, se simte mai sigur pe el pe mersul in picioare sau chiar alergat. Prin urmare jucăriile ce îl pot insoti in micile sale plimbari prin curte , parc sau prin casă îl vor îndemna la mișcare, îi vor clădi  încrederea în propriile abilitați fizice cu care să descopere lumea din apropierea sa.

Jucăriile de impins sau de tras sunt companionii perfecți pentru o nouă expediție și vor dezvolta celui mic coordonarea, atenția în timpul deplasării și echilibrul.

 

6. Primele jocuri educative și sociale pentru copii de 2 ani

Cu primele jocuri de societate pentru copii de la 2 ani, copilul descopera pentru prima data un joc cu reguli, si instructiuni de urmat. Regulile sunt simple și adecvate vârstei.

Pierderea, câștigarea, cooperarea, așteptarea rândului tău, socializarea… aceste jocuri frumoase permit experiențe multiple de învățare în timp ce te distrezi și fac cadouri perfecte pentru un copil de 2 ani, fată sau băiat.

Să inveți distrandu-te cu culori, forme, timp… primele jocuri educative pentru copii de 2 ani sunt un prim pas către notiunile de lectura si aritmetica.

 

7. Antemergătoare și premergătoare

Antemergatoarele si premergatoartele sunt ideale pentru copii de 2 ani pentru miscare dar si pentru activitati motrice fine sau grosiere. Acestea sunt cadoul perfect pentru copii activi ce sunt gata sa descopere lumea inconjuratoare.

 

8. Lectură si povești la 2 ani

Povestile vizuale, cu imagini descriptive stârnesc copiilor imaginația ți îi fac să gândească creativ, să își pună întrebări și să viseze. Si cel mai important e că imaginile pot spune o nouă poveste de fiecare dată.

 

9. Centre de activitati pentru copii de 2 ani

O masă de activități pentru bebeluși este o jucărie importantă pentru prima vârstă pentru creșterea fetiței sau băiețelului tău. Într-adevăr, în primii ani ai bebelușului, este esențial să  îi oferi constant noțiuni noi și să  îi propui activități pentru învățarea.

Inspirat de Montessori, masa de activitate pentru bebelusi este conceputa tocmai in acest scop, adica distractia se transforma intr-un moment educativ, in care absoarbe constant informatii importante pentru creșterea sa.

 

10. Cărți pentru copii de 2 ani

Pentru a evita să greșești atunci când oferi un cadou de ziua unui copil de 2 ani, oferă o carte! Indispensabile, cărțile dezvoltă imaginația și concentrarea copilului și îi dau gust pentru citit.

Citirea poveștilor copilului tău îi îmbogățește vocabularul, iar atunci când copilul manipulează singur cartea, dă frâu liber imaginației sale. Carte tactilă, carte cu sunete, carte de baie, toate formele există pentru a insufla plăcerea de a citi unui copil de 2 ani, fată sau băiat.

 

 

11. Jucării muzicale

După cum ați văzut, la vârsta de 2 ani, copilul dumneavoastră este plin de energie, ce modalitate mai bună de a canaliza acest entuziasm decât să se distreze și să se miște în ritm. Mult mai mult decât jocuri, instrumentele muzicale le oferă copiilor un sentiment de ritm și le dezvoltă încrederea în sine.

Maracas, chitară, tobă, pian… fiecare mic artist își va găsi rapid instrumentul preferat! O idee grozavă pentru un cadou de ziua de naștere care să atragă copiii (poate puțin mai puțin părinților 🙂 ).

 

 

12. Jucării din pluș, păpuș, jucării de imbrațisat pentru un somn liniștit

2 ani este vârsta la care cei mici își fac un prieten, un ursulet de plus, o girafa  sau o zîna este companionul de joaca  si de somn. Acestea devin jucaria preferata de care nu se mai desparte chiar si in calatorii. Aceste jucarii din plus sau textile functioneaza ca un calmant după o zi agitată de joacă si sunt un cadou ideal pentru copii de 2 ani