Afișez 1 - 32 din 501 de rezultate
Filtrează

 

Când vrei să alegi jucării pentru copii de 2 ani trebuie să știi că de la vârsta de 2 ani copii devin mai siguri pe ei. Mersul devine mai sigur si vor să exploreze celelalte camere din casă singuri și vor vrea să facă plimbări mai lungi însoțiți de un adult. Tot la această vârstă vor incepe să imite comportamente cotidiene ale adulților: bautul unui ceai, pozitii pe fotoliu, discutii cu păpușa sau jucăria de pluș favorită.

De la această vârstă copii își dezvoltă foarte mult limbajul și vocabularul, așadar jucăriile pe care doriți și le cumpărați ar fi potrivit să se focalizeze pe abilități legate de limbaj și vocabular.

Aceasta pune bazele pentru jocul preșcolar, atunci când folosiți cronometrul cuptorului într-o bucătărie de joacă sau sună clopotelul într-un camion de pompieri arată înțelegerea tot mai mare a copilului dvs. că fiecare obiect servește unui scop.

Ce jucării  sunt potrivite pentru 2 ani ?

Copiii mici peste 2 ani devin conștienți de funcția obiectelor. Le place să stivuiască cuburi în structuri, se bâlbâie într-un telefon de jucărie sau să bea dintr-o ceașcă. Conceptul de joc simulat începe acum. Micuțul tău ar putea băga o păpușă în pat noaptea sau ar putea face zgomote „choo choo” în timp ce împinge un tren de jucărie.

Copilul dvs. va începe, de asemenea, să diferențieze culorile și formele. Așa că alegeți jucării luminoase, colorate și distractive pentru ca mâinile mici să le poată ține. Până la vârsta de 2 ani, majoritatea copiilor mici pot lovi cu piciorul o minge, pot mâzgăli cu un creion și pot construi turnuri înalte de patru sau mai multe blocuri. Până la vârsta de 3 ani, ei pot face puzzle-uri simple și pedala  pe un triciclu.

Cum alegi jucăriile pentru copii de 2 ani ?

Așteptați-vă să vedeți o mulțime de repetări ale unor miscări, deoarece așa stăpânesc cei mici noi abilități și învață că au un anumit control asupra lumii din jurul lor.

Jucăriile recomandate pentru copii de 2 ani și peste sunt: jucării de sortare și potrivire, jucării de asociere, jucării de motricitate cu părti în miscare, puzzle-uri cu până în 3-4 piese, jocuri și seturi de joc de rol: bucătării copii, păpuși, mașini de pompieri, poliție, trenulețe etc.

Ca și la vârste mai mici urmăriți în continuare indicațiile producătorilor și și concentrați-vă pe siguranța și securitatea jucăriilor la fel ca și pe calitatea acestora.

Întrebări frecvente

De câte jucării are nevoie un copil de 2 ani?

Este important să nu aglomerați spațiul de joacă cu jucării. Ca un ghid aproximativ, încercați să păstrați numărul de jucării imediat disponibil pentru sub 4 ani, sub 8 pentru un copil care merge târâș și sub 12 pentru un copil mic, în funcție de spațiul disponibil.

Ce le place cel mai mult copiilor de 2 ani?

Majoritatea copiilor de 2 ani iubesc să se joace cu apa. Este o substanță atât de captivantă, deoarece poate fi manipulată într-o varietate de moduri. Iată câteva activități de apă perfecte în interior pentru copilul tău de doi ani. Învață-ți copilul de doi ani cum să stropească, să sufle bule sau să învețe să „plutească înapoi” (să se întindă) în apă puțin adâncă. Jucariile de baie sunt cele mai fascinante la aceasta vârstă.

Ce jucării atrag atenția copilului mic?

Jucarii precum un puzzle, o carte sau orice joc cu un scop. Acestea pot fi bune pentru a-i ajuta pe copii să acorde atenție și să învețe cum să lucreze spre un obiectiv. O jucărie deschisă poate fi jucată în moduri diferite, fără un sfârșit definit. Exemplele includ cuburi, oglinzi și păpuși.

Ce jucării nu sunt potrivite pentru copii de 2 ani?

Unele jucarii pot veni și cu riscuri. Sufocarea este un pericol pentru copiii cu vârsta de  sub 3 ani, deoarece au tendința de a pune obiecte în gură. Jucarii cu margini ascutite sau colturi, jucarii de dimensiuni mici, care intra in gura copilului, baloane, jucarii cu corzi sau snururi, sireturi, toate aceste nu sunt recomandate până la 3 ani. Pentru mai multă siguranta respectati indicatile producatorului.

Pentru mai multe idei de jocuri și jucării puteți să aruncați o privire la cele mai interesante branduri de jucării de pe maraandtom.ro

PicassoTiles , HabaBRIOLudatticaScratch , Kosmos , Headu , Djeco Logis

Pentru vedea mai multe jucării din colecția noastră clasificate în funcție de vârstă aceesați linkuri următoare: copii sub 1 an | copii de 1 an | copii de 3 ani | copii de 4 ani | copii de 5 ani | copii de 6 ani | copii de 7 ani | copii de 8 ani |