Ce cadou sau jucărie alegi pentru un copil de 6 ani?

Cauti o idee de cadou pentru un copil de 6 ani ? Majoritatea copiilor de 6 ani merg deja zilnic la școală, mulți participă la activități extracurriculare și aproape toți au păreri bine definite despre ceea ce le place și ce nu. Copiii de această vârstă devin, de asemenea, din ce în ce mai conștienți de ceea ce este cool printre colegii lor în orice moment.  Cu alte cuvinte mediul lor, prietenii, anturajul începe să aibă o influență din ce în ce mai mare asupra copilului.

La această vârstă, copiii în curs de dezvoltare în mod obișnuit sunt din ce în ce mai capabili să urmeze instrucțiunile și să manipuleze materiale mai complexe, așa că încercați proiecte și truse la care copiii de 6 ani le pot lucra independent sau cu prietenii (probabil cu un adult în apropiere). Acum sunt capabili să finalizeze singuri un proiect – chiar dacă fac mizerie sau se opresc  la un pas pe parcurs – îi poate ajuta să își dezvolte rezistență și încredere.

1. Jocuri de societate, cadoul potrivit

La 6 ani copii joacă jocuri mai complexe, cu reguli multiple, jocuri de cooperare ce îi pun pe copii să conlucreze pentru atingerea unui obiectiv comun. În același timp, copii de la această vârstă pot juca jocuri alături de părinți pentru momente unice ce se transformă în amintiri.

 

 

[su_button url=”https://maraandtom.ro/categorie-produs/jocuri-de-societate/” size=”5″ radius=”round”]Vezi mai multe jocuri de societate[/su_button]

2. Arts și Crafts, creativitate

La 6 ani se leagă prieteniile, așadar micile decorațiuni pe care sa le daruiesti prietenilor sunt cool. Bratari, tiare, brose sunt mici opere de arta pe care copiii la aceasta varsta isi doresc sa le creeze.

Motricitatea fina si dexteritatea acum sunt mult mai dezvoltate iar mici tablouri sau creatii origami, miniaturi etc. sunt provocări creative perfecte pentru această vârstă.

 

[su_button url=”https://maraandtom.ro/categorie-produs/arta-pictura-si-desen/” size=”5″ radius=”round”]Vezi mai multe jocuri creative[/su_button]

 

3. Jucării STEM

Educația STEM este acum foarte căutată de către parinți, pentru că aceasta este tipul de educatie ce îi pregătește pe copii pentru viitor. Daca vrei să afli mai multe despre educatia STEM poti citi acest articol. Abilitățile STEM sunt dezvoltate cu ajutorul jocului și a jucăriilor special create. O jucărie STEM este un cadou perfect pentru un copil de 6 ani ce vrea să își dezvolte abilitățile tehnice, stiințifice, notiunile tehnice și matematice.

 

4. LEGO, eternul cadou

LEGO este la această vârstă deja o prezenta permanentă pe care copii o adoră. Acum copii știu ce sa aleagă din seriile LEGO Friends, LEGO City, LEGO Ninjago, au personaje favorite și își doresc anumite seturi, așadar părinții trebuie să afle ce anume își doresc copii atunci când doresc să le facă celor mici cadouri seturi LEGO.

 

[su_button url=”https://maraandtom.ro/categorie-produs/lego/” size=”5″ radius=”round”]Vezi mai multe experimente[/su_button]

 

5. Jucării de exterior

Copiii la 6 ani  sunt activi, fac echipa cu prietenii, se joacă afară, se plimba cu rolele, cu trotineta sau bicicleta. Jocurile cu mingea, zmee, jocuri de echilibru și de dexteritate sunt foarte potrivite pentru această vârstă. Să faci cadouri pentru un copil este mult mai dificil decât pentru vârste mai mici.

 

[su_button url=” https://maraandtom.ro/categorie-produs/jucarii-de-exterior/” size=”5″ radius=”round”]Vezi mai multe cadouri LEGO[/su_button]