Jocuri de societate

Filtrează

Jocuri de societate

Jocuri de societate sau boardgames sunt jocuri ce se joacă în doi sau mai mulți jucători ce presupun gestionarea unor resurse aplicând o strategie într-un scenariu dat scopul fiind  bineînțeles câștigarea jocului. De obicei jocurile de societate se adresează copiilor mai mari și chiar adulților.

Aceste jocuri sunt ideale pentru socializarea în familie sau cu prietenii contribuind la apropierea și interacțiunea părinților cu copii într-un mediu ideal pentru copii.

Jocuri de societate, avantaje si beneficii pentru copii

Jocurile de societate introduse de la vârste mici 3-4 ani pot ajuta copii să se dezvolte, să deprindă abilități noi și să și le dezvolte pe cele pe care le au deja.

În primul rând jocurile de societate îi invață pe cei mici să respecte regulile. O abilitatea importantă  ce îi ajuta pe copii la scoală să inteleagă regulile și să le respecte.

Cooperarea. Lucrul in echipa este tot mai apreciat in educatia modernă. Jocurile de societate de cooperare reusesc sa antreneze copii pentru a lucra in echipa pentru atingerea unor scopuri comune.

Gândirea strategică. O alta abilitate pe care copiii o vor dobandi prin jocul cu jocuri de societate. Capacitatea de a urmari un scop si planificarea pasilor pentru atingere unor obiective este foarte importanta in dezvoltarea viitoare a copiilor.

Socializarea. Comunicarea si interactiunea cu partenerii de joc duce la o dezvoltarea a abilitatilor sociale. Contactul cu membri familiei sau prietenii, in timpul jocului , in diverse situatii îi antrenează pe copii în dialoguri, schimb de informații si de idei.

Gestionarea eșecului. Prin jocul de societate copii învața să piardă si să gestioneze situatiile de eșec. Frustrarea si intelegerea esecului ca parte din joc ajuta copiii ca in viitor sa depasească mai usor situatii similare din viața reala.

Crează amintiri in familie. Timpul petrecut in familie, in serile in care toti membri familiei sunt impreuna in jurul unui joc de societate, creaza momente unice, amintiri puternice pe care copii le vor duce cu ei toată viața.

Oamenii  au simțit dintotdeauna nevoia de a se întâlni, de a comunica și de a se juca impreuna. Așadar, cererea de jocuri de societate este în continuă creștere.

Descoperă sute de jocuri de societate la preturi avantajoase de la Mara& Tom.

Termen de livrare: 1-3 zile lucratoare