Jucării Montessori

Filtrează

Jucarii Montessori

Principiile educației Montessori  încurajează dezvoltarea independentă a copiilor, cu o minima intervenție din partea părinților.

Pentru părinții care vor să își crească și educe copii după principiile Montessori, alegerea jucăriilor pentru copii este foarte importantă. Lasă copilul să descopere o lume interactivă pentru a se dezvolta armonios prin jucăriile Montessori.

 Ce este  educația Montessori?

Montessori este o modalitate de educație care se concentrează pe activitatea independentă a copilului, așadar el nu este forțat să facă lucruri care nu-i aduc bucurie, plăcere și entuziasm. În funcție de abilitățile pe care le are și înclinațiile spre care își concentrează atenția, este încurajat să lucreze, să descopere și să experimenteze cu ajutorul materialelor educaționale absolut tot ce își dorește.

Principiile de bază ale metodei Montessori:

  • Respect pentru copil. Respectul pentru Copil este principiul major care stă la baza întregii metode Montessori. Montessori credea că copiii ar trebui respectați, lucru ce acum ni se pare normal dar la începutul sec. 19 era ceva revolutionar.
  • Mintea absorbantă. Sună ciudat dar educația Montessori se bazează pe principiul că, pur și simplu trăind, copiii învață constant din lumea din jurul lor. Prin simțurile lor, copiii absorb constant informații din lumea lor. Apoi dau sens  acestor informații pentru că sunt ființe gânditoare.
  • Perioade sensibile. Pedagogia Montessori crede că există anumite perioade în care copiii sunt mai pregătiți să învețe anumite abilități. Acestea sunt cunoscute ca perioade sensibile și durează doar atâta timp cât este necesar pentru ca copilul să dobândească abilitățile.
  • Mediul Pregătit. Metoda Montessori sugerează că, copiii învață cel mai bine într-un mediu care a fost pregătit pentru a le permite să facă lucruri pentru ei înșiși. Întotdeauna centrat pe copil, mediul de învățare ar trebui să promoveze libertatea copiilor de a explora materialele alese.
  • Autoeducarea. Autoeducația, este conceptul potrivit căruia copiii sunt capabili să se educe singuri. Aceasta este una dintre cele mai importante credințe din metoda Montessori. Profesorii Montessori oferă copiilor mediul, inspirația, îndrumarea și încurajarea pentru a se educa singuri.

Care este scopul jucăriilor Montessori?

Jucăriile Montessori sunt concepute pentru a încuraja copiii să exploreze și să descopere independent. Deci, în loc să alegeți jucării care se mișcă și fac sunete pe cont propriu, optați pentru jucării pasive care necesită ca, copilul să interactioneze fizic  în mod direct și să le încorporeze în jocul său.

Ce face o jucărie sa fie jucărie Montessori?

În cea mai mare parte, jucăriile tradiționale Montessori sunt fabricate din materiale naturale precum lemn, metal, bumbac, lână sau chiar piatră. Simple și fără distrageri sau mecanisme complexe, jucăriile Montessori nu sunt necesare baterii. Sunt jucării care îl vor încuraja pe cel mic să se angajeze într-un joc deschis și imaginativ.

Merită să cumperi jucării Montessori?

Majoritatea părinților care au cumpărat și analizat jucăriile Montessori au spus că merită acest cost și au beneficiat de învățarea și dezvoltarea copilului lor. Atât calitatea jucăriilor, designul lor, cât și suportul educațional au fost resurse foarte valoroase ce au facut diferența în educația copiilor.

Majoritatea jucăriilor Montessori sunt jucarii din lemn, relizate din materiale de foarte bună calitate ce rezista în timp și sunt prietenoase cu mediul.

Producători importanți de jucării Montessori distribuiți de Mara and Tom:

Haba, Djeco, Vilac, Viga

Termen de livrare: 1-3 zile lucratoare