Termenii si conditiile („Termenii si Conditiile”) prevazute in continuare se vor aplica tuturor vanzarilor de Produse comercializate de catre Village Recorder SRL, in calitate de Vanzator, prin intermediul magazinului virtual “maraandtom.ro”.

Accesarea, vizualizarea sau utilizarea “maraandtom.ro”, incluzand comandarea oricarui Produs, indica faptul ca acesti Termeni si Conditii si au fost acceptati  in mod expres de catre utilizator/Client.

Termenii si Conditiile au rolul de contract intre Client si Vanzator, si se aplica tuturor Comenzilor realizate prin intermediul “maraandtom.ro”. Clientul se obliga sa ia la cunostinta de acesti Termeni si Condtii inainte de a realiza o Comanda.

Vanzatorul își rezerva dreptul de a modifica acești Termeni si Conditii in orice moment, cu efect imediat, ca urmare a postarii pe “maraandtom.ro”.

 1. DEFINITII SI INTERPRETARE
  1. Urmatorii termeni vor avea urmatorul inteles:

Bunuri si/sau Servicii” inseamna orice bun si/sau serviciu care poate fi furnizat Clientului de catre Vanzator in baza ofertei listata pe “maraandtom.ro”;

Client” inseamna persoana fizica care are varsta peste 18 ani sau persoana juridica care isi face Cont pe “maraandtom.ro” si efectueaza o Comanda in scopul achizitionarii de Produse de la Vanzator;

Comanda” inseamna cererea Clientului adresata Vanzatorului, prin intermediul “maraandtom.ro”, privind achizitia unor Produse potrivit ofertei listate pe “maraandtom.ro” si optiunii Clientului;

Confirmarea Comenzii” înseamnă acceptarea de către Vanzator, în forma electronică (prin e-mail), ce intervine ca forma de comunicare între Vanzator si Client, prin care Vânzatorul este de acord sa livreze Produsele fără a necesita o confirmare de primire din partea Clientului; Comanda neconfirmată de către Vanzator nu are valoarea unui Contract;

Cont” inseamna sectiunea din “maraandtom.ro” formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Clientului transmiterea unei Comenzi catre Vanzator;

Contract” inseamna contractul la distanta ce se incheie intre Vanzator si Client, prin care Vanzatorul se angajeaza sa furnizeze Clientului, ca urmare a Confirmarii Comenzii, Produsele solicitate de acesta;

Continut” inseamna: (i) toate informatiile de orice tip si toate fisierele disponibile pe “maraandtom.ro” (incluzand, dar fara a se limita la, imagini, texte, simboluri, fisiere text, fisiere video si/sau audio, elemente de grafica web, programe etc.) care pot fi vizualizate sau altfel accesate prin intermediul unui terminal electronic; (ii) continutul oricarui e-mail transmis Clientului de catre Vanzator; (iii) orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un salariat sau colaborator al Vanzatorului, Cumparatorului, conform informatiilor de contactspecificate de catre acesta; (iv) informatii legate de Produsele si/sau tarifele practicate de Vanzator intr-o anumita perioada; (vi) date referitoare la Vanzator;

Feedback” se refera la un comentariu de orice natura furnizat de Client ca urmare a accesarii “maraandtom.ro” si/sau a achitionarii de Produse, independent daca acestea sunt afisate pe “maraandtom.ro” sau pe orice pagini “maraandtom.ro” disponibile pe retelele de socializare;

Newsletter” inseamna mijlocul de informare periodic, exclusiv electronic, asupra produselor, serviciilor si/sau promotiilor desfasurate de catre Vanzator prin intermediul “maraandtom.ro” intr-o anumita perioada, fara niciun angajament din partea Vanzatorului cu referire la informatiile continute de acesta (mentinere preturi, promotii, lichidare de stocuri etc.);

Produse” inseamna bunurile si serviciile listate pe “maraandtom.ro”, inclusiv cele mentionate in Comanda, si care urmeaza a fi furnizate Clientului de catre Vanzator, ca urmare a Contractului incheiat;

maraandtom.ro” inseamna aplicatia pentru telefoane mobile “maraandtom.ro”, precum si site-ul maraandtom.ro, prin intermediul carora Vanzatorul comercializeaza catre Clienti Produse;

Vanzator” inseamna societatea comerciala VILLAGE RECORDER SRL, cu sediul social in Bucuresti, Sector 2, Sos. Mihai Bravu nr. 67-73, bl. C18, sc. C, et. 4, ap. 115, camera 2, cod postal 021309, inregistrata in Registrul Comertului sub nr. J40/12401/2017, cod unic de inregistrare 37965086, capital social subscris si varsat 200 lei, avand urmatoarele date de contact:

E-mail: office@maraandtom.ro;

Telefon/fax: 0757.972.629.

  1. In interpretarea Termenilor si Conditiilor de fata, vor fi avute in vedere urmatoarele reguli:
   1. Cuvintele la singural includ si pluralul, la fel si invers;
   2. Referirile la o persoana includ succesoriii si cesionarii acesteia;
   3. Utilizarea cuvintelor „inclusiv” sau „incluzand” au sens exemplificativ, nu limitativ;
   4. Preambulul prezentului document face parte integranta din acesta;
   5. Sectiunea „Politica de confidentialitate”, precum si orice alte politici (inclusiv cea referitoare la prelucrarea datelor cu caracter personal), sectiuni sau alti termeni afisati pe “maraandtom.ro”, constituite parte integranta din acesti Termeni si Conditii.
 1. POLITICA DE VANZARE ONLINE
  1. Accesul pe “maraandtom.ro” in vederea efectuarii unei Comenzi este permis oricarui Client.
  2. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a limita accesul unui Client la “maraandtom.ro” si, respectiv, de a sterge Contul acestuia, in cazul in care considera ca actiunile Clientului ar putea prejudicia in vreun mod Vanzatorul. Acest drept poate fi exercitat in orice moment si nu implica notificarea Clientului.
  3. Vanzatorul va utiliza toate resursele disponibile pentru a atinge rezultatul precizat in Comanda, astfel incat sa livreze Produse, in conformitate cu specificatiile Clientului.
  4. Descrierea fiecarui Produs este disponibila pe pagina acestuia, impreuna cu modul de ambalare si eventualele accesorii. Cu toate acestea, Clientul intelege ca informatiile prezentate pentru descrierea Produselor disponibile pe “maraandtom.ro” au caracter informativ si nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului. Aceste informatii sunt utilizate exclusiv cu titlu de prezentare si pot fi modificate de catre Vanzator fara o notficare prealabila. De asemenea, din considerente legate de spatiu si coerenta a structurii informatiei, descrierile Produselor pot fi incomplete, insa Vanzatorul face eforturi de a prezenta informatiile cele mai relevante.
  5. Vanzatorul precizeaza urmatoarele cu privire la modul de prezentare al Produselor pe “maraandtom.ro”: (i) fotografiile care insotesc descrierea Produsului au titlu de prezentare si pot diferi fata de Produsul final; (ii) culorile Produselor pot suferi modificari, in functie de monitorul sau ecranul dispozitivului utilizat de catre Client.
  6. Toate preturile Produselor prezentate pe “maraandtom.ro” sunt exprimate in lei (RON) si includ TVA, respectiv taxe de livrare (strict in cazurile mentionate).
  7. In ceea ce priveste platile online, Vanzatorul nu va fi tinut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Client, incluzand, fara limitare, orice comisioane de schimb valutar aplicate de catre banca emitenta a cardului Clientului, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune revine integral Clientului.
  8. In cazul unui volum de trafic neobisnuit de mare provenit din partea unei retele de internet, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a cere utilizatorilor “maraandtom.ro” introducerea manuala a codurilor de validare de tip captcha, in vederea protejarii informatiei din cadrul site-ului.
  9. Vanzatorul poate retrage o oferta de Produse sau o poate modifica in orice moment, fara a datora daune sau alte penalitati catre niciun actual sau potential Client.
  10. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica tarifele practicate pentru Produsele disponibile pe “maraandtom.ro” fara notificarea prealabila a oricarui Client.
  11. Pretul de achizite pentru Produse este cel din momentul in care se face Comanda, in limita stocului disponibil si/sau al perioadei promotionale, in cazul in care aceasta este definita.
  12. Ulterior Confirmarii Comenzii, pretul de achizitie nu poate fi modificat decat cu acordul partilor.
 2. INCHEIEREA CONTRACTULUI. COMANDA
  1. Prin lansarea unei Comenzi prin intermediul “maraandtom.ro”, Clientul este de acord cu forma de comunicare prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.
  2. Dupa alegerea Produsului de catre Client potrivit dorintelor acestuia, precum si alegerea datei si intervalului orar de livrare, Produsul se adauga in cosul de cumparaturi.
  3. In acest moment, Clientul trebuie sa se autentifice in Contul sau (respectiv sa inregistreze un nou Cont).
  4. Apoi, Clientul completeaza adresa de facturare si adresa de livrare.
  5. Detaliile Comenzii se regasesc in cosul de cumparaturi: descrierea Produselor, data livrarii si suma necesar a fi achitata de catre Client.
  6. Adaugarea unui Produs in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei Comenzi si nici rezervarea automata a Produsului.
  7. Prin finalizarea Comenzii, Clientul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii.
  8. Vanzatorul poate comunica Cumparatorului urmatoarele mesaje: confirmarea Comenzii sau refuzul Comenzii.
  9. O Comanda neconfirmata sau refuzata nu are valoarea unui Contract.
  10. Daca Vanzatorul confirma Comanda, Clientul va fi redirectionat, dupa caz: (i) catre serverul de plata securizata Stripe.com, pentru platile online cu cardul, sau (ii) catre o noua fereastra, unde Clientul va gasi detaliile de plata prin transfer bancar (ordin de plata): denumirea Vanzatorului, codul unic de inregistrare, contul IBAN dedicat, denumirea bancii.
  11. Dupa confirmarea platii, Vanzatorul va transmite catre Client Confirmarea Comenzii, continand toate detaliile acesteia.
  12. Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Client in momentul primirii de catre Client a Confirmarii Comenzii, fara a fi necesara o confirmare de primire din partea Clientului.
  13. Prin incheierea Contractului, Clientul confirma ca a luat cunostinta de acesti Termeni si Conditii, care fac parte integranta din Contract, si este de acord cu acestia.
  14. O Comanda neconfirmata sau refuzata nu are valoarea unui Contract.
  15. Dupa verificarea acestor informatii, in cazul in care exista erori, Clientul are obligatia sa notifice serviciul clienti la adresa: office@maraandtom.ro.
  16. Clientul accepta in mod expres ca Vanzatorul nu va fi tinut responsabil pentru orice amanari, intarzieri sau greseli de comunicare cauzate de erori ale Clientului, omisiuni, defectiuni tehnice, intarzieri de transmisie, fie ca sunt sau nu rezultate ale unei forte majore, distrugeri, furt sau acces neautorizat in bazele de date sau sistemele operate de Vanzator.
  17. Modificarea sau anularea unei Comenzi de catre Client se poate face numai prin notificare scrisa, trimisa la adresa:office@maraandtom.ro, sub rezerva transmiterii unei atare solicitari (i) cu minim douazeci si patru (24) de ore inaintea datei de livrare solicitate sau (ii) cu minim doua (2) zile in perioadele anumitor sarbatori (Craciun, Paste, care se datoreaza volumului extrem de mare de Comenzi plasate in aceste perioade).
  18. Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Client, in urma notificarii prealabile a Clientului, fara obligatii ulterioare a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte despagubiri, in urmatoarele situatii: (i) neacceptarea tranzactiei de catre banca emitenta a cardului Clientului in cazul platii online; (ii) invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de Vanzator, in cazul platii online; sau (iii) date incomplete si/sau incorecte furnizate pe “maraandtom.ro” de catre Client. In caz de anulare a Comenzii, Vanzatorul va rambursa integral pretul de achizitie catre Cumparator in termen de maxim paisprezece (14) zile.
  19. Pentru orice reclamatii cu privire la Comenzile transmise prin intermediul “maraandtom.ro”, Clientul se poate adresa in mod direct Vanzatorului la adresa office@maraandtom.ro. Reclamatiile trebuie sa cuprinda numele si datele de contact ale Clientului (numar de telefon, email), numarul Comenzii la care se refera reclamatia, precumsi obiectul reclamatiei (descriere si fotografii, daca este cazul).
 3. CESIONARE SI SUBCONTRACTARE
  1. Vanzatorul are dreptul sa cesioneze sau sa subcontracteze catre un tert serviciile referitoare la onorarea Comenzii fata de Client, nefiind necesar acordul acestuia.
  2. Vanzatorul isi asuma integral responsabilitatea fata de Client pentru indeplinirea obligatiile sale contractuale.
 4. LIVRARE
  1. Comenzile efectuate pe “maraandtom.ro” sunt livrate in sistem de curierat door-to-door, folosind firma de curierat Urgent-Cargus.
  2. Modalitatea si conditiile de livrare difera in functie de locatia unde se face livrarea si de greutatea coletului
  3. Orice taxe de livrare aplicabile, daca este cazul, sunt comunicate Clientului la momentul plasarii Comenzilor.
  4. In cazul in care livrarea Comenzii presupune efectuarea mai multor livrari, Clientul nu va suporta o taxa suplimentara.
  5. Livrari in afara Romaniei

Produsele comercializate prin intermediul “maraandtom.ro” nu pot fi livrate in afara Romaniei.

  1. Vanzatorul va informa de indata in situatia in care livrarea nu este posibila in localitatea indicata prin Comanda. In acest caz, Comanda se va considera anulata, iar suma achitata de catre Client va fi rambursata in integralitate.
  2. Limitari si imposibilitate de livrare
   1. Clientul va primi integral (100%) suma platita pentru Comanda, daca (i) livrarea nu se efectueaza deloc, din motive ce tin exclusiv de fapta Vanzatorului.
   2. In cazul in care Vanzatorul este anuntat de catre curier ca destinatarul (i) nu a fost gasit la adresa de livrare si/sau nu a putut fi contactat telefonic, (ii) refuza primirea Comenzii, sau (iii) refuza confirmarea livrarii, Vanzatorul nu va putea fi tinut raspunzatoar de depasirea termenului de livrare. Odata obtinuta aceasta informatie, Vanzatorul va instiinta de indata Clientul pe e-mail.
   3. In cazul in care destinatarul nu poate fi gasit la adresa furnizata sau accesul la acesta este restrictionat (in situatia in care adresa este a unei societati, institutie publica etc.), Comanda va putea fi receptionata de o terta persoana (receptioner, portar etc.) doar daca aceasta persoana va semna pentru primirea Comenzii. In aceste conditii, Comanda va fi considerata livrata. In cazul in care nicio alta persoana care are acces la destinatar nu doreste sa semneze pentru primirea Comenzii, Vanzatorul nu va putea fi tinut responsabil pentru livrarea nereusita. In cazul oricarui refuz de primire al Comenzii, Vanzatorul va instiinta de indata Clientul pe e-mail.
   4. Este responsabilitatea Clientului de a furniza Vanzatorului adresa corecta la care se va face livrarea. In cazul oricarei erori sau nepotrivire de adrese, raspunderea Vanzatorului nu va putea fi angajata, iar orice fel de cerere de inlocuire sau de restituire avansata de catre Client va fi respinsa.
   5. Pentru evitarea oricarui dubiu, Vanzatorul nu va putea fi tinut responsabil pentru: (i) produse livrate la adrese incorect furnizate de Client; (ii) livrari nereusite care decurg din lipsa destinatarului la momentul livrarii, la adresa furnizata de catre expeditor; (iii) calitatea deteriorata a produsului ca urmare a unei adrese de livrare incorect furnizata de Client, sau o redirectionare solicitata de expeditor; (iv) produse cu probleme de calitate cauzate de manevrarea necorespunzatoare de catre destinatar; (v) nelivrarea Produselor ca rezultat direct al unor intamplari imprevizibile si inevitabile (incluzand, dar fara a se limita la, incendii, inundatii, cutremure, furtuni sau alte catastrofe naturale etc.).
  3. Orice rambursare de catre Vanzator a sumelor achitate de Client in temeiul unei Comenzi vor fi transferate in termen de cel mult 14 (paisprezece) zile de la data producerii evenimentului care a determinat rambursarea.
 1. FACTURARE. PLATA. METODE DE PLATA
  1. Prețurile de achizitie ale Produselor afisate pe “maraandtom.ro” includ TVA, conform legii.
  2. Pretul de achizitie, metoda de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda.
  3. Vanzatorul va emite factura corespunzatoare pentru Produsele livrate, Clientul avand obligatia sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii acesteia conform legii. Pentru o corecta comunicare a facturii aferente Comenzii, Clientului ii revine obligatia de a actualiza in timp util datele specificate in Contul sau.
  4. Facturile pot fi vizualizate si descarcate de catre Client accesand Contul propriu.
  5. Metodele de plata acceptate de Vanzator sunt: (i) plata online, cu card bancar; si (ii) plata prin ramburs (numerar la curier).
  6. Referitor la plata online, cu card bancar:
   1. Magazinul online “maraandtom.ro” utilizeaza pentru tranzactiile online platforma securizata www.stripe.com
   2. Este necesara completarea de catre Client a informatiilor despre cardul acestuia, in pagina securizata a procesatorului de plati.
   3. Sunt acceptate pentru plata cardurile valabile de debit sau credit VISA, Maestro si Mastercard.
   4. Suma de plata va fi blocata pe card si va fi debitata abia la momentul expedierii Produselor.
   5. Platile cu carduri se efectueaza prin intermediul sistemului „3-D Secure”.
   6. Indiferent de valuta existenta in contul Clientului,tranzactiile se realizeaza in lei (RON), la cursul de schimb al bancii acestuia.
   7. Procesarea datelor de card se face in mod exclusiv pe serverele detinute de Stripe Inc. Vanzatorul nu solicita si nu stocheaza niciun fel de detalii referitoare la cardul Clientului.
  7. Referitor la transferul bancar (ordin de plata):
   1. Plata se realizeaza la sediul bancii Clientului sau prin internet banking, in baza facturii proforme emise de Vanzator in urma Confirmarii Comenzii.
   2. Livrarea Produselor se efectueaza numai dupa transmiterea dovezii de plata la adresa office@maraandtom.ro.
   3. Datele necesare sunt urmatoarele:

Beneficiar: Village Recorder SRL;

CUI: 37965086;

IBAN: RO50INGB0000999910773219;

Banca: ING Bank Bucuresti Centrala;

  1. Referitor la plata prin sistem ramburs (numerar la curier)
   1. Aceasta modalitate de plata presupune achitarea Comenzii in momentul livrarii Produsului de curier, eliberarea chitantei realizandu-se de firma de curierat.
 1. POLITICA DE RETRAGERE
  1. Conform legislatiei in vigoare, orice client are dreptul de a se retrage din Contract, prin returnarea produsele achizitionate si fara a fi necesara invocarea vreunui motiv sau suportarea altor costuri decat cele de livrare, in termen de cel mult 14 (paisprezece) zile de la livrarea produselor.
  2. Totusi, dreptul de retragere nu poate fi exercitat in cazul produselor perisabile, respectiv in cazul produselor personalizate potrivit specificatiilor Clientului.
  3. Procedura de retur
   1. Returnarea Bunurilor se realizeaza in termenul de 14 (paisprezece) zile anterior mentionat, prin formularea unei declaratii clare, indicand numele Clientului si detaliile Comenzii, fara a fi necesara justificarea deciziei, care va fi transmisa la adresa support@maraandtom.ro. Clientul are optiunea de a solicita returnarea acestora pentru inlocuire sau rambursarea integrala a contravalorii.
   2. In vederea ridicarii Bunuri urmand a fi returnate, clientul trebuie sa urmeze pasii metionati la rubrica Informatii despre retur de pe magazinul online ‘maraandtom.ro‘ .
   3. In orice situatie de returnare a Bunurilor, acestea trebuie sa se regaseasca in aceeasi stare in care au fost livrate Clientului, impreuna cu toate documentele care le-au insotit (factura, certificat de garantie etc.). Nu se accepta pentru returnare Bunuri care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobituri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.
   4. In cazul in care Clientul solicita rambursarea pretului de achizitie, Vanzatorul va plati suma respectiv in termen de 14 (paispreze) zile calendaristice de la primirea integrala a coletului de retur, dupa cum urmeaza: (i) pentru Comenzile achitate cu card online, prin restituire in contul din care a fost efectuata plata; (ii) pentru Comenzile achitate cu ordi