Termenii si conditiile („Termenii si Conditiile”) prevazute in continuare se vor aplica tuturor vanzarilor de Produse comercializate de catre Village Recorder SRL, in calitate de Vanzator, prin intermediul magazinului virtual “maraandtom.ro”.

Accesarea, vizualizarea sau utilizarea “maraandtom.ro”, incluzand comandarea oricarui Produs, indica faptul ca acesti Termeni si Conditii si au fost acceptati  in mod expres de catre utilizator/Client.

Termenii si Conditiile au rolul de contract intre Client si Vanzator, si se aplica tuturor Comenzilor realizate prin intermediul “maraandtom.ro”. Clientul se obliga sa ia la cunostinta de acesti Termeni si Conditii inainte de a realiza o Comanda.

Vanzatorul își rezerva dreptul de a modifica acești Termeni si Conditii in orice moment, cu efect imediat, ca urmare a postarii pe “maraandtom.ro”.

 1. DEFINITII SI INTERPRETARE
  1. Urmatorii termeni vor avea urmatorul inteles:

Bunuri si/sau Servicii” inseamna orice bun si/sau serviciu care poate fi furnizat Clientului de catre Vanzator in baza ofertei listata pe “maraandtom.ro”;

Client” inseamna persoana fizica care are varsta peste 18 ani sau persoana juridica care isi face Cont pe “maraandtom.ro” si efectueaza o Comanda in scopul achizitionarii de Produse de la Vanzator;

Comanda” inseamna cererea Clientului adresata Vanzatorului, prin intermediul “maraandtom.ro”, privind achizitia unor Produse potrivit ofertei listate pe “maraandtom.ro” si optiunii Clientului;

Confirmarea Comenzii” înseamnă acceptarea de către Vanzator, în forma electronică (prin e-mail), ce intervine ca forma de comunicare între Vanzator si Client, prin care Vânzatorul este de acord sa livreze Produsele fără a necesita o confirmare de primire din partea Clientului; Comanda neconfirmată de către Vanzator nu are valoarea unui Contract;

Cont” inseamna sectiunea din “maraandtom.ro” formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Clientului transmiterea unei Comenzi catre Vanzator;

Contract” inseamna contractul la distanta ce se incheie intre Vanzator si Client, prin care Vanzatorul se angajeaza sa furnizeze Clientului, ca urmare a Confirmarii Comenzii, Produsele solicitate de acesta;

Continut” inseamna: (i) toate informatiile de orice tip si toate fisierele disponibile pe “maraandtom.ro” (incluzand, dar fara a se limita la, imagini, texte, simboluri, fisiere text, fisiere video si/sau audio, elemente de grafica web, programe etc.) care pot fi vizualizate sau altfel accesate prin intermediul unui terminal electronic; (ii) continutul oricarui e-mail transmis Clientului de catre Vanzator; (iii) orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un salariat sau colaborator al Vanzatorului, Cumparatorului, conform informatiilor de contactspecificate de catre acesta; (iv) informatii legate de Produsele si/sau tarifele practicate de Vanzator intr-o anumita perioada; (vi) date referitoare la Vanzator;

Feedback” se refera la un comentariu de orice natura furnizat de Client ca urmare a accesarii “maraandtom.ro” si/sau a achitionarii de Produse, independent daca acestea sunt afisate pe “maraandtom.ro” sau pe orice pagini “maraandtom.ro” disponibile pe retelele de socializare;

Newsletter” inseamna mijlocul de informare periodic, exclusiv electronic, asupra produselor, serviciilor si/sau promotiilor desfasurate de catre Vanzator prin intermediul “maraandtom.ro” intr-o anumita perioada, fara niciun angajament din partea Vanzatorului cu referire la informatiile continute de acesta (mentinere preturi, promotii, lichidare de stocuri etc.);

Produse” inseamna bunurile si serviciile listate pe “maraandtom.ro”, inclusiv cele mentionate in Comanda, si care urmeaza a fi furnizate Clientului de catre Vanzator, ca urmare a Contractului incheiat;

maraandtom.ro” inseamna aplicatia pentru telefoane mobile “maraandtom.ro”, precum si site-ul maraandtom.ro, prin intermediul carora Vanzatorul comercializeaza catre Clienti Produse;

Vanzator” inseamna societatea comerciala VILLAGE RECORDER SRL, cu sediul social in Bucuresti, Sector 2, Sos. Mihai Bravu nr. 67-73, bl. C18, sc. C, et. 4, ap. 115, camera 2, cod postal 021309, inregistrata in Registrul Comertului sub nr. J40/12401/2017, cod unic de inregistrare 37965086, capital social subscris si varsat 200 lei, avand urmatoarele date de contact:

E-mail: office@maraandtom.ro;

Telefon/fax: 0757.972.629.

  1. In interpretarea Termenilor si Conditiilor de fata, vor fi avute in vedere urmatoarele reguli:
   1. Cuvintele la singural includ si pluralul, la fel si invers;
   2. Referirile la o persoana includ succesoriii si cesionarii acesteia;
   3. Utilizarea cuvintelor „inclusiv” sau „incluzand” au sens exemplificativ, nu limitativ;
   4. Preambulul prezentului document face parte integranta din acesta;
   5. Sectiunea „Politica de confidentialitate”, precum si orice alte politici (inclusiv cea referitoare la prelucrarea datelor cu caracter personal), sectiuni sau alti termeni afisati pe “maraandtom.ro”, constituite parte integranta din acesti Termeni si Conditii.
 1. POLITICA DE VANZARE ONLINE
  1. Accesul pe “maraandtom.ro” in vederea efectuarii unei Comenzi este permis oricarui Client.
  2. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a limita accesul unui Client la “maraandtom.ro” si, respectiv, de a sterge Contul acestuia, in cazul in care considera ca actiunile Clientului ar putea prejudicia in vreun mod Vanzatorul. Acest drept poate fi exercitat in orice moment si nu implica notificarea Clientului.
  3. Vanzatorul va utiliza toate resursele disponibile pentru a atinge rezultatul precizat in Comanda, astfel incat sa livreze Produse, in conformitate cu specificatiile Clientului.
  4. Descrierea fiecarui Produs este disponibila pe pagina acestuia, impreuna cu modul de ambalare si eventualele accesorii. Cu toate acestea, Clientul intelege ca informatiile prezentate pentru descrierea Produselor disponibile pe “maraandtom.ro” au caracter informativ si nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului. Aceste informatii sunt utilizate exclusiv cu titlu de prezentare si pot fi modificate de catre Vanzator fara o notficare prealabila. De asemenea, din considerente legate de spatiu si coerenta a structurii informatiei, descrierile Produselor pot fi incomplete, insa Vanzatorul face eforturi de a prezenta informatiile cele mai relevante.
  5. Vanzatorul precizeaza urmatoarele cu privire la modul de prezentare al Produselor pe “maraandtom.ro”: (i) fotografiile care insotesc descrierea Produsului au titlu de prezentare si pot diferi fata de Produsul final; (ii) culorile Produselor pot suferi modificari, in functie de monitorul sau ecranul dispozitivului utilizat de catre Client.
  6. Toate preturile Produselor prezentate pe “maraandtom.ro” sunt exprimate in lei (RON) si includ TVA, respectiv taxe de livrare (strict in cazurile mentionate).
  7. In ceea ce priveste platile online, Vanzatorul nu va fi tinut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Client, incluzand, fara limitare, orice comisioane de schimb valutar aplicate de catre banca emitenta a cardului Clientului, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune revine integral Clientului.
  8. In cazul unui volum de trafic neobisnuit de mare provenit din partea unei retele de internet, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a cere utilizatorilor “maraandtom.ro” introducerea manuala a codurilor de validare de tip captcha, in vederea protejarii informatiei din cadrul site-ului.
  9. Vanzatorul poate retrage o oferta de Produse sau o poate modifica in orice moment, fara a datora daune sau alte penalitati catre niciun actual sau potential Client.
  10. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica tarifele practicate pentru Produsele disponibile pe “maraandtom.ro” fara notificarea prealabila a oricarui Client.
  11. Pretul de achizite pentru Produse este cel din momentul in care se face Comanda, in limita stocului disponibil si/sau al perioadei promotionale, in cazul in care aceasta este definita.
  12. Ulterior Confirmarii Comenzii, pretul de achizitie nu poate fi modificat decat cu acordul partilor.
 2. INCHEIEREA CONTRACTULUI. COMANDA
  1. Prin lansarea unei Comenzi prin intermediul “maraandtom.ro”, Clientul este de acord cu forma de comunicare prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.
  2. Dupa alegerea Produsului de catre Client potrivit dorintelor acestuia, precum si alegerea datei si intervalului orar de livrare, Produsul se adauga in cosul de cumparaturi.
  3. In acest moment, Clientul trebuie sa se autentifice in Contul sau (respectiv sa inregistreze un nou Cont).
  4. Apoi, Clientul completeaza adresa de facturare si adresa de livrare.
  5. Detaliile Comenzii se regasesc in cosul de cumparaturi: descrierea Produselor, data livrarii si suma necesar a fi achitata de catre Client.
  6. Adaugarea unui Produs in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei Comenzi si nici rezervarea automata a Produsului.
  7. Prin finalizarea Comenzii, Clientul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii.
  8. Vanzatorul poate comunica Cumparatorului urmatoarele mesaje: confirmarea Comenzii sau refuzul Comenzii.
  9. O Comanda neconfirmata sau refuzata nu are valoarea unui Contract.
  10. Daca Vanzatorul confirma Comanda, Clientul va fi redirectionat, dupa caz: (i) catre serverul de plata securizata Stripe.com, pentru platile online cu cardul, sau (ii) catre o noua fereastra, unde Clientul va gasi detaliile de plata prin transfer bancar (ordin de plata): denumirea Vanzatorului, codul unic de inregistrare, contul IBAN dedicat, denumirea bancii.
  11. Dupa confirmarea platii, Vanzatorul va transmite catre Client Confirmarea Comenzii, continand toate detaliile acesteia.
  12. Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Client in momentul primirii de catre Client a Confirmarii Comenzii, fara a fi necesara o confirmare de primire din partea Clientului.
  13. Prin incheierea Contractului, Clientul confirma ca a luat cunostinta de acesti Termeni si Conditii, care fac parte integranta din Contract, si este de acord cu acestia.
  14. O Comanda neconfirmata sau refuzata nu are valoarea unui Contract.
  15. Dupa verificarea acestor informatii, in cazul in care exista erori, Clientul are obligatia sa notifice serviciul clienti la adresa: office@maraandtom.ro.
  16. Clientul accepta in mod expres ca Vanzatorul nu va fi tinut responsabil pentru orice amanari, intarzieri sau greseli de comunicare cauzate de erori ale Clientului, omisiuni, defectiuni tehnice, intarzieri de transmisie, fie ca sunt sau nu rezultate ale unei forte majore, distrugeri, furt sau acces neautorizat in bazele de date sau sistemele operate de Vanzator.
  17. Modificarea sau anularea unei Comenzi de catre Client se poate face numai prin notificare scrisa, trimisa la adresa:office@maraandtom.ro, sub rezerva transmiterii unei atare solicitari (i) cu minim douazeci si patru (24) de ore inaintea datei de livrare solicitate sau (ii) cu minim doua (2) zile in perioadele anumitor sarbatori (Craciun, Paste, care se datoreaza volumului extrem de mare de Comenzi plasate in aceste perioade).
  18. Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Client, in urma notificarii prealabile a Clientului, fara obligatii ulterioare a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte despagubiri, in urmatoarele situatii: (i) neacceptarea tranzactiei de catre banca emitenta a cardului Clientului in cazul platii online; (ii) invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de Vanzator, in cazul platii online; sau (iii) date incomplete si/sau incorecte furnizate pe “maraandtom.ro” de catre Client. In caz de anulare a Comenzii, Vanzatorul va rambursa integral pretul de achizitie catre Cumparator in termen de maxim paisprezece (14) zile.
  19. Pentru orice reclamatii cu privire la Comenzile transmise prin intermediul “maraandtom.ro”, Clientul se poate adresa in mod direct Vanzatorului la adresa office@maraandtom.ro. Reclamatiile trebuie sa cuprinda numele si datele de contact ale Clientului (numar de telefon, email), numarul Comenzii la care se refera reclamatia, precumsi obiectul reclamatiei (descriere si fotografii, daca este cazul).
 3. CESIONARE SI SUBCONTRACTARE
  1. Vanzatorul are dreptul sa cesioneze sau sa subcontracteze catre un tert serviciile referitoare la onorarea Comenzii fata de Client, nefiind necesar acordul acestuia.
  2. Vanzatorul isi asuma integral responsabilitatea fata de Client pentru indeplinirea obligatiile sale contractuale.
 4. LIVRARE
  1. Comenzile efectuate pe “maraandtom.ro” sunt livrate in sistem de curierat door-to-door, folosind firma de curierat SameDay Curier.
  2. Modalitatea si conditiile de livrare difera in functie de locatia unde se face livrarea si de greutatea coletului
  3. Orice taxe de livrare aplicabile, daca este cazul, sunt comunicate Clientului la momentul plasarii Comenzilor.
  4. In cazul in care livrarea Comenzii presupune efectuarea mai multor livrari, Clientul nu va suporta o taxa suplimentara.
  5. Livrari in afara Romaniei

Produsele comercializate prin intermediul “maraandtom.ro” nu pot fi livrate in afara Romaniei.

  1. Vanzatorul va informa de indata in situatia in care livrarea nu este posibila in localitatea indicata prin Comanda. In acest caz, Comanda se va considera anulata, iar suma achitata de catre Client va fi rambursata in integralitate.
  2. Limitari si imposibilitate de livrare
   1. Clientul va primi integral (100%) suma platita pentru Comanda, daca (i) livrarea nu se efectueaza deloc, din motive ce tin exclusiv de fapta Vanzatorului.
   2. In cazul in care Vanzatorul este anuntat de catre curier ca destinatarul (i) nu a fost gasit la adresa de livrare si/sau nu a putut fi contactat telefonic, (ii) refuza primirea Comenzii, sau (iii) refuza confirmarea livrarii, Vanzatorul nu va putea fi tinut raspunzatoar de depasirea termenului de livrare. Odata obtinuta aceasta informatie, Vanzatorul va instiinta de indata Clientul pe e-mail.
   3. In cazul in care destinatarul nu poate fi gasit la adresa furnizata sau accesul la acesta este restrictionat (in situatia in care adresa este a unei societati, institutie publica etc.), Comanda va putea fi receptionata de o terta persoana (receptioner, portar etc.) doar daca aceasta persoana va semna pentru primirea Comenzii. In aceste conditii, Comanda va fi considerata livrata. In cazul in care nicio alta persoana care are acces la destinatar nu doreste sa semneze pentru primirea Comenzii, Vanzatorul nu va putea fi tinut responsabil pentru livrarea nereusita. In cazul oricarui refuz de primire al Comenzii, Vanzatorul va instiinta de indata Clientul pe e-mail.
   4. Este responsabilitatea Clientului de a furniza Vanzatorului adresa corecta la care se va face livrarea. In cazul oricarei erori sau nepotrivire de adrese, raspunderea Vanzatorului nu va putea fi angajata, iar orice fel de cerere de inlocuire sau de restituire avansata de catre Client va fi respinsa.
   5. Pentru evitarea oricarui dubiu, Vanzatorul nu va putea fi tinut responsabil pentru: (i) produse livrate la adrese incorect furnizate de Client; (ii) livrari nereusite care decurg din lipsa destinatarului la momentul livrarii, la adresa furnizata de catre expeditor; (iii) calitatea deteriorata a produsului ca urmare a unei adrese de livrare incorect furnizata de Client, sau o redirectionare solicitata de expeditor; (iv) produse cu probleme de calitate cauzate de manevrarea necorespunzatoare de catre destinatar; (v) nelivrarea Produselor ca rezultat direct al unor intamplari imprevizibile si inevitabile (incluzand, dar fara a se limita la, incendii, inundatii, cutremure, furtuni sau alte catastrofe naturale etc.).
  3. Orice rambursare de catre Vanzator a sumelor achitate de Client in temeiul unei Comenzi vor fi transferate in termen de cel mult 14 (paisprezece) zile de la data producerii evenimentului care a determinat rambursarea.
 1. FACTURARE. PLATA. METODE DE PLATA
  1. Prețurile de achizitie ale Produselor afisate pe “maraandtom.ro” includ TVA, conform legii.
  2. Pretul de achizitie, metoda de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda.
  3. Vanzatorul va emite factura corespunzatoare pentru Produsele livrate, Clientul avand obligatia sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii acesteia conform legii. Pentru o corecta comunicare a facturii aferente Comenzii, Clientului ii revine obligatia de a actualiza in timp util datele specificate in Contul sau.
  4. Facturile pot fi vizualizate si descarcate de catre Client accesand Contul propriu.
  5. Metodele de plata acceptate de Vanzator sunt: (i) plata online, cu card bancar; si (ii) plata prin ramburs (numerar la curier).
  6. Referitor la plata online, cu card bancar:
   1. Magazinul online “maraandtom.ro” utilizeaza pentru tranzactiile online platforma securizata www.stripe.com
   2. Este necesara completarea de catre Client a informatiilor despre cardul acestuia, in pagina securizata a procesatorului de plati.
   3. Sunt acceptate pentru plata cardurile valabile de debit sau credit VISA, Maestro si Mastercard.
   4. Suma de plata va fi blocata pe card si va fi debitata abia la momentul expedierii Produselor.
   5. Platile cu carduri se efectueaza prin intermediul sistemului „3-D Secure”.
   6. Indiferent de valuta existenta in contul Clientului,tranzactiile se realizeaza in lei (RON), la cursul de schimb al bancii acestuia.
   7. Procesarea datelor de card se face in mod exclusiv pe serverele detinute de Stripe Inc. Vanzatorul nu solicita si nu stocheaza niciun fel de detalii referitoare la cardul Clientului.
  7. Referitor la transferul bancar (ordin de plata):
   1. Plata se realizeaza la sediul bancii Clientului sau prin internet banking, in baza facturii proforme emise de Vanzator in urma Confirmarii Comenzii.
   2. Livrarea Produselor se efectueaza numai dupa transmiterea dovezii de plata la adresa office@maraandtom.ro.
   3. Datele necesare sunt urmatoarele:

Beneficiar: Village Recorder SRL;

CUI: 37965086;

IBAN: RO50INGB0000999910773219;

Banca: ING Bank Bucuresti Centrala;

  1. Referitor la plata prin sistem ramburs (numerar la curier)
   1. Aceasta modalitate de plata presupune achitarea Comenzii in momentul livrarii Produsului de curier, eliberarea chitantei realizandu-se de firma de curierat.
 1. POLITICA DE RETURNARE
  1. Conform legislatiei in vigoare, orice client are dreptul de a se retrage din Contract, prin returnarea produsele achizitionate si fara a fi necesara invocarea vreunui motiv sau suportarea altor costuri decat cele de livrare, in termen de cel mult 14 (paisprezece) zile de la livrarea produselor.
  2. Totusi, dreptul de retragere nu poate fi exercitat in cazul produselor perisabile, respectiv in cazul produselor personalizate potrivit specificatiilor Clientului.
  3. Procedura de retur
   1. Returnarea Bunurilor se realizeaza in termenul de 14 (paisprezece) zile anterior mentionat, prin formularea unei declaratii clare, indicand numele Clientului si detaliile Comenzii, fara a fi necesara justificarea deciziei, care va fi transmisa la adresa support@maraandtom.ro. Clientul are optiunea de a solicita returnarea acestora pentru inlocuire sau rambursarea integrala a contravalorii.
   2. In vederea ridicarii Bunuri urmand a fi returnate, clientul trebuie sa urmeze pasii metionati la rubrica Informatii despre retur de pe magazinul online ‘maraandtom.ro‘ .
   3. In orice situatie de returnare a Bunurilor, acestea trebuie sa se regaseasca in aceeasi stare in care au fost livrate Clientului, impreuna cu toate documentele care le-au insotit (factura, certificat de garantie etc.). Nu se accepta pentru returnare Bunuri care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobituri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.
   4. In cazul in care Clientul solicita rambursarea pretului de achizitie, Vanzatorul va plati suma respectiv in termen de 14 (paispreze) zile calendaristice de la primirea integrala a coletului de retur, dupa cum urmeaza: (i) pentru Comenzile achitate cu card online, prin restituire in contul din care a fost efectuata plata; (ii) pentru Comenzile achitate cu ordin de plata, prin virament bancar in contul bancar indicat de Client; (iii) pentru Comenzile achitate prin ramburs, numerar la curier.
  4. Dispozitiile prezentei sectiuni se completeaza cu prevederile legale incidente (inclusiv, dar fara a se limita la, categoriile de produse care sunt susceptibile procedurii de retragere din Contract).
 2. GARANTIE
  1. Produsele comercializate prin intermediul “maraandtom.ro” beneficiaza de garantie conform legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor.
  2. Informatii cu privire la termenii si conditiile de garantie, respectiv in legatura cu instructiunile de utilizare generale ale diferitelor tipuri de produse comercializate de Vanzator, sunt predate Clientului odata cu livrarea sau pot fi solicitate de acesta din urma la adresa office@maraandtom.ro.
  3. Orice solicitare de garantie va fi aprobata doar daca Produsele sunt intacte si insotite de documentele de achizitie (factura, certificat de garantie etc.). Nu vor fi acceptate Bunurile care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobituri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.
  4. Returnarea se va realiza la sediul/ punctele de lucru ale Vanzatorului indicate pe “maraandtom.ro”.
  5. Pentru Bunuri Clientul va beneficia de garantia legala de conformitate, potrivit legii in vigoare. Activarea garantiei presupune inlocuirea sau rambursarea contravalorii Bunurilor neconforme/ defecte.
 3. TRANSFERUL PROPRIETATII
  1. Exceptand un acord distinct al partilor in acesst sens, Vanzatorul este descarcat de riscurile si responsabilitatile asociate cu Produsele in momentul predarii acestora catre firma de curierat cu care Vanzatorul colaboreaza sau catre reprezentantul Clientului.
  2. Proprietatea asupra Produselor se transfera la livrare, prin semnarea de primire a facturii prezentate de personalul Vanzatorului sau a documentului de transport furnizat de curier, dupa caz.
  3. In cazul livrarii prin curier, acesta nu este autorizat de catre Vanzator sa permita Clientului deschiderea coletelor inainte de semnare de livrare.
 4. UTILIZARE. INREGISTRARE CONT
  1. “maraandtom.ro” poate fi accesat si vizitat fara nicio restrictie si fara a necesita inregistrarea unui Cont. In toate cazurile, orice utilizator al “maraandtom.ro” se obliga sa nu utilizeze “maraandtom.ro” si/sau Continutul in alte scopuri decat cele reglementate prin acesti Termeni si Conditii.
  2. Inregistrarea unui Cont confera Clientului posibilitatea de a avea acces la detaliile si situatia Comenzilor, respectiv de a afla toate actualizarile si beneficiile oferite de Vanzator, precum si ofertele promotionale exclusive pentru Clienti.
  3. Orice informatie cu privire la o potentiala utilizare neautorizata a Contului trebuie notificata de catre Client la adresa office@maraandtom.ro.
  4. Prin accesarea Contului si utilizarea parolei personale, Clientul este responsabil pentru orice consecinte decurgand din utilizarea acestora.
  5. Datele de acces in Cont trebuie sa ramana strict confidentiale si sa nu fie distribuite ori facute cunoscute altei persoane. Vanzatorul nu va putea fi tinut responsabil pentru erorile survenite in urma neglijentei Utilizatorului in ceea ce priveste securitatea si confidentialitatea Contului si parolei sale.
  6. In cazul in care Vanzatorul suspecteaza o incalcare a securitatii sau utilizari abuzive a “maraandtom.ro” prin intermediul unui anumit Cont, aceste are dreptul fie sa ii solicite Clientului sa isi schimbe parola, fie sa suspende utilizarea Contului respectiv.
  7. Totodata, Vanzatorul are dreptul sa refuze inregistrarea sau sa stearga un anumit Cont, in cazul in care acesta are motive rezonabile sa considere ca respectivul utilizator a utilizat informatii neconforme cu realitatea sau foloseste “maraandtom.ro” cu incalcarea acestior Termeni si Conditii.
  8. Accesul unui utilizator sau Client la “maraandtom.ro” poate fi ocazional limitat in scopul unei intretineri tehnice.
  9. Vanzatorul nu ofera nicio garantie (explicita sau implicita) cu privire la continutul sau functionarea unui Cont. Vanzatorul nu garanteaza ca utilizarea “maraandtom.ro” nu va fi niciodata intrerupta sau lipsita de erori. Clientul este de acord ca Vanzatorul va fi exonerat de orice astfel de raspundere decurgand din utilizarea “maraandtom.ro” de catre Client.
 5. DECLARATII SI GARANTII
  1. Utilizatorul/ Clientul declara si garanteaza urmatoarele:
   1. In relatia cu Vanzatorul, actioneaza intotdeauna cu buna-credinta, furnizand date corecte, complete si conforme;
   2. Atunci cand comunica prin intermediul “maraandtom.ro” informatii cu privire la terte persoane (inclusiv destinatarul unui Produs), actioneaza intotdeauna cu buna-credinta, in baza consimtamantului furnizat sau in mod rezonabil prezumat al persoanei vizate, neavand niciun motiv pentru a considera ca onorarea Comenzii de catre Vanzator ar fi de natura sa cauzeze orice fel de neplaceri persoanei vizate sau de a afecta in mod semnificativ drepturile si/sau interesele sale legitime;
   3. Intelege ca orice frauda sau tentativa de frauda vor fi raportate si pedepsite in conformitate cu legislatia in vigoare.
  2. “maraandtom.ro” nu trebuie utilizata in oricare dintre urmatoarele scopuri:
   1. Publicarea, distribuirea, postarea ori transmiterea de informatii, materiale, comentarii sau mesaje ilicite, hartuitoare, calomnioase, abuzive, vulgare, obscene sau prejudiciabile in orice alt mod;
   2. Incalcarea in orice alt mod a drepturilor legitime ale altora, incluzand drepturile de protectie a datelor;
   3. Incercarea de a modifica/altera/afecta in orice mod Continutul digital;
   4. Publicarea sau transferarea oricaror programe care pot deteriora functionalitatea “maraandtom.ro” sau a Continutului digital;
   5. Utilizarea oricarei informatii sau a oricarui Continut digital prin intermediul “maraandtom.ro” intr-un mod ce intra in conflict cu interesele legitime ale Vanzatorului sau cu activitatea acestuia si/sau a colaboratorilor sai.
 6. CONFIDENTIALITATE. PUBLICITATE. FEEDBACK
  1. Informatiile de orice natura furnizate de catre Vanzator Clientului vor ramane in proprietatea Vanzatorului. Acestea vor putea fi utilizate numai pentru executarea Contractului/Comenzii.
  2. Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Client cu privire la Contract/Comanda fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.
  3. In momentul inregistrarii unui Cont, Clientul are posibilitatea sa isi exprime acordul cu privire la primirea de Newslettere. Optiunea Clientului poate fi modificata in orice moment, prin contactarea Vanzatorului in acest sens la adresa office@maraandtom.ro.
  4. Prin transmiterea de Feedback, Clientul ofera Vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la continutul acestuia, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui continutul acestui Feedback. Clientul este, de asemenea, de acord ca Vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, continutul acestui Feedback.
 7. PROTECTIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL
  1. Utilizatorii/Clientii sunt de acord si accepta utilizarea datelor lor cu caracter personal de catre Vanzator in conformitate cu politica referitoare la prelucrarea datelor cu caracter personal afisata pe “maraandtom.ro”.
  2. In cazul in care furnizeaza informatii despre alte persoane, prin prezenta, Clientul confirma in mod expres ca a obtinut consimtamantul acestor persoane pentru a furniza Vanzatoruui datele necesare pentru livrarea Produselor.
 8. PROPRIETATE INTELECTUALA
  1. Continutul se afla in proprietatea exclusiva a Vanzatorului, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).
  2. Utilizatorului/Clientului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, expunerea, includerea oricarui Continut in orice alt context decat cel original intentionat de catre Vanzator, includerea oricarui Continut in afara “maraandtom.ro”, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al Vanzatorului asupra Continutului, precum si participarea la transferul, vanzarea sau distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea Continutului, fara acordul scris expres al Vanzatorului.
  3. Orice Continut la care utilizatorul/Clientul are si/sau obtine acces prin orice mijloc se afla sub incidenta Termenilor si Conditiilor, in cazul in care Continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre Vanzator si acesta, si fara nicio garantie implicit sau expres formulata din partea Vanzatorului cu referire la acel Continut.
  4. Utilizatorul/Clientul poate copia, transfera si/sau utiliza Continutul numai in scopuri personale sau non-comerciale, si doar in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile Termenilor si Conditiilor.
  5. Niciun Continut transmis catre Client prin orice mijloc de comunicare sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea Vanzatorului cu privire la respectivul Continut.
  6. Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin acesti Termeni si Conditii sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.
 9. RASPUNDERE
  1. Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Clientul sau orice terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii, precum si pentru daune care rezulta din utilizarea Produselor dupa livrare si, in special, pentru pierderea Produselor.
  2. Prin crearea Contului si/sau utilizarea Continutului si/sau plasarea Comenzilor, Clientul accepta in mod expres si fara echivoc acesti Termeni si Conditii in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul “maraandtom.ro”, existenta la data crearii Contului si/sau utilizarii Continutului si/sau la data plasarii Comenzii.
  3. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a actualiza si modifica periodic Termenii si Conditiile pentru a reflecta orice modificari ale modului si conditiilor de functionare a “maraandtom.ro” sau orice modificari ale cerințelor legale. Termenii si Conditiile sunt opozabile Clientilor de la momentul afisarii pe “maraandtom.ro”. In cazul oricarei astfel de modificari, Vanzatorul va afisa pe “maraandtom.ro” versiunea modificata a Termenilor si Conditiilor, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestora.
  4. Clientul accepta in mod expres ca raspunderea Vanzatorului pentru orice daune rezultate din executarea Contractului (inclusiv cu privire la Produse) va fi limitata la (i) suma platita Vanzatorului de catre Client pentru tranzactia ce da nastere raspunderii, sau (ii)in cazul in care nu exista nicio tranzactie platita, la cea mai mica dintre sumele platite de Client catre Vanzatorin ultimele douasprezece (12) luni, la care se va adauga suma de 50 (cincizeci) lei.
 10. FORTA MAJORA
  1. Niciuna dintre parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora, astfel cum aceasta este definita de lege.
  2. Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data data producerii, respectivul eveniment de forta majora nu inceteaza, fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a Contractului, fara ca vreuna dintre parti sa poata pretinde despagubiri.
 11. INDEPENDENTA CLAUZELOR

Daca orice prevedere a Termenilor si Conditiilor va fi consideratade o instanta de judecata drept invalida, nula sau neaplicabila, celelalte prevederi vor ramanein vigoare si vor continua sa produca efecte depline, iar dispoziția nulă, invalida sau neaplicabilă se va considera modificată astfel încat să fie valabila și executorie în limita maxima permisă de lege.

 1. LEGEA APLICABILA. LITIGII

Prezentul Contract este supus legii romane. Orice litigii nascute din interpretarea si executarea acestui Contract se vor solutiona pe cale amiabila, iar in cazul in care nu se ajunge la un acord intre Vanzator si Client pe aceasta cale, se va apela la instantele judecatoresti romane competente.

 1. SOLUTIONAREA ALTERNATIVA A LITIGIILOR

Conform dispozitiilor Ordonantei de Guvern nr. 38/2015 privind solutionarea alternativa a litigiilor dintre consumatori si comercianti, care transpune Regulamentului (UE) nr. 524/2013 al Parlamentului European si al Consiliului din 21 mai 2013 privind solutionarea online a litigiilor in materie de consum si de modificare a Regulamentului (CE) nr. 2.006/2004 si a Directivei 2009/22/CE (Regulamentul privind SOL in materie de consum), in cazul in care Clientul doreste sa apeleze la procedura de solutionare alternativa a litigiilor, se poate adresa ANPC https://reclamatii.anpc.ro/reclamatie.aspx sau SOL – Solutionarea online a litigiilor https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/?event=main.complaints.odrList.

 1. CONTACT

Pentru orice intrebari sau comentarii cu privire la “maraandtom.ro”, Vanzatorul poate fi contactat la adresa office@maraandtom.ro.

Acesti Termeni si Conditii au fost actualizati la data de 07.12.2020.