După vârsta de 1 an copii descoperă cum funcționează jucăriile și sunt ceva mai orientați către jucăriile de tip cauză-efect. În continuare aceștia descoperă lumea dar spre deosebire de copii sub un an nu își mai folosesc gura atât de mult. Acum gesturile lor au devenit mai sigure, miscările mai coordonate ajutându-se de mâini din ce în ce mai mult.

Jucăriile de tras și împins îi ajută să îți dezvolte motricitate grosieră la fel ca și jucăriile de care trebuie să tragă un inel sau o parte ca să provoace un sunet, o miscare sau un alt efect care îi distrează/amuză.

Majoritatea copiilor după vârsta de un an sunt activi, au desoperit mersul și încep să îl stăpânească, așadar jucăriile de tras îi însoțesc în micile lor excursii prin casă sau afară. De asemnea jocurile de echilibru a diverserlor piese îi ajută la perfecționarea motricității grosiere și a dexterității.

Cuburile de construit, jocuri cu forme de potrivit, asocierea culorilor sau jocuri de motricitate ceva mai complexă sunt ideale pentru această vârstă. Este vârsta la care pot fi introduse puzzle-urile simple din 1-2 piese sau cele de potrivire cu buton.

In continuare parinții trebuie să fie atenți la recomandările producătorilor, există riscuri de sufocare sau înecare la jucăriile ce conțin părți mici mobile.

Afișez 1 - 20 din 115 rezultate
Filter

Geopingy, Cutia Formelor, Djeco

Evaluat la 0 din 5
74,70 lei

Jucarie Baby Activity

Evaluat la 0 din 5
115,00 lei