Afișez 1 - 20 din 220 de rezultate
Filtrează

 

 

După vârsta de 1 an copii descoperă cum funcționează jucăriile și sunt ceva mai orientați către jucăriile de tip cauză-efect. În continuare aceștia descoperă lumea dar spre deosebire de copii sub un an nu își mai folosesc gura atât de mult. Acum gesturile lor au devenit mai sigure, miscările mai coordonate ajutându-se de mâini din ce în ce mai mult.

Cum alegi jucăriile pentru copii de 1 an?

Pentru copii de 1 an, bebeluși încă, ideea principală atunci când alegi o jucărie este siguranță. In continuare parinții trebuie să fie atenți la recomandările producătorilor, există riscuri de sufocare sau înecare la jucăriile ce conțin părți mici mobile.

Pentru a alege jucăriile pentru copii de 1 an, ar trebui să știți, ca părinte care sunt abilitățile și aptitudinele pe care un copil  are trebui să și le dezvolte în jurul vârstei de 1 an. În accest fel veți ști ce jucării se potrivesc copilului tău, cel puțin din perspectiva abilităților.

Ce abilitați trebuie să dezvolte o jucărie pentru copii de 1 an?

Majoritatea copiilor după vârsta de un an sunt activi, au descoperit mersul și încep să îl stăpânească, așadar jucăriile de tras îi însoțesc în micile lor excursii prin casă sau afară. De asemnea jocurile de echilibru a diverselor piese îi ajută la perfecționarea motricității grosiere și a dexterității.

Jucăriile de tras și împins îi ajută să îți dezvolte motricitate grosieră la fel ca și jucăriile de care trebuie să tragă un inel sau o parte ca să provoace un sunet, o miscare sau un alt efect care îi distrează/amuză.

Ce jucării sunt potrivite pentru vârsta de 1 an?

Cuburile de construit, jocuri cu forme de potrivit, jucării ce presupun asocierea culorilor sau jocuri de motricitate ceva mai complexă sunt ideale pentru această vârstă. Este vârsta la care pot fi introduse puzzle-urile simple din 1-2 piese sau cele de potrivire cu buton.

Jucării ce presupun recunoasterea culorilor si a animalelor, sunetele pe care acestea le fac sunt potrivite pentru acestei vârste. În general jucăriile ce stimulează simțurile sunt foarte potrivite pentru această vârstă.

Dincolo de abilități jucăriile pentru copii de un an trebuie să fie atractive, să aibă un design cald fără culori prea tari, fără lumini si sunete stridente ce ar putea să le creeze discomfort. Nu uitați că, scopul unei jucării este în primul rând să îi distreze și să îi relaxeze pe cei mici, iar latura educativă este pe loc secund.

Echipa Mara and Tom  vă pune la dispoziție o gamă variată de jucării de calitate pentru copii de 1 an de la producători internaționali cu experință, astfel încât  decizia voastră să fie mai simplă.