Jocuri Magnetice

Filtrează

Jocuri magnetice sau jucarii magnetice ce ajută copilul să descoperă lumea magică și creativă a magneților. Acestea dezvoltă creativitatea, imaginația, gândirea logică și motricitatea fină, totul prin joacă.

Jocurile de construit magnetice sunt o grupă aparte a jocurilor magnetice pentru că îmbină toate benficiile educaționale ale celor două.

Beneficiile jocurilor si jucăriilor magnetice

Magnetismul este fascinant pentru copii și îi ajută să descopere lumea și să își dezvolte abilități și aptitudini precum: creativitatea, imaginația, motricitatea fină, capacitatea de rezolvare a problemelor.

Dezvoltarea abilităților motorii fine

Jocurile magnetice de construit sunt proiectate de catre producatori să îi ajute pe copii să își dezvolte motricitatea fină. Simpla apropiere a pieselor face ca acestea sa se lipeasca perfect cu ajutorul magnetilor creând astfel constructii îndraznețe.

Rezolvarea problemelor

Deoarece nu există instrucțiuni fixe despre cum să se joace cu formele magnetice, copiii își pot folosi imaginația pentru a crea aproape orice. Prin urmare, copiii pot fi mai creativi în găsirea unei soluții pentru creațiile lor. Dacă un copil este capabil să rezolve singur problemele, va deveni mai fericit, mai independent și mai încrezător.

Invatarea de notiuni matematice

Majoritatea jucariilor magnetice au forme geometrice simple, patrat romb dreptunghi  sau triunghi. In timp ce se joaca cu aceste forme copii invată cum se aseaza acestea in spatiu cum ii ajuta unghiurile drepte sau ascutite. Mai mult decât atât jocurile magnetice le dezvolta vederea in spatiu si notiunile de constructie stabila.

Creativitate si imaginatie

Pentru ca in general jocurile de construit cu piese magnetice sunt jocuri libere fare reguli sau instructiuni rigide, copii isi vor exercitat creativitate si imaginatia pentru a construi structuri orginale si pentru a incerca mereu lucruri noi.

Cum alegi jucariile sau jocurile magnetice?

Jucariile si jocurile magentice mai mult decat alte jucarii trebuie alese in primul rând dupa calitatea acestora. Vă recomandam să cumpărați doar jucării de marca de la producatori cu vechime și care ofera garanția siguranței. Urmati apoi recomandarile de vârsta ale producatorilor si nu in ultimul rand preferintele copiilor.

Maraandtom.ro comercializeaza doar jucarii magnetice de calitate de la producatori consacrati care garanteaza siguranta produselor.

Care sunt cele mai bune jucarii magnetice pentru copii?

Pentru ca nu vrem sa o spunem noi va vom spune care este parerea asociatiilor si organizatiilor educatioanele ce an de an premiaza jucariile si jocurile magnetice. Aceste asociatii si organizatii au evaluatori pedagogoci, psihologi si  parinti si urmaresc  cateva criterii stricte in evaluare: calitatea, siguranta, valoare aducativa, valoare ludica.

Principalii producători  și branduri de jocuri și jucării magnetice oferite de Mara and Tom: PicassoTiles, Magna Tiles, Geomag, Geosmart, Smartmax

 

Termen de livrare: 1-3 zile lucratoare