Ce cadou sau jucărie alegi pentru un copil de 3 ani?

Cauti o idee de cadou de ziua de nastere sau un cadou de Craciun pentru copilul tau de 3 ani, cel mic cu siguranta nu mai e bebelus!

A crescut bine și acum poate  sa se joace cu aproape orice, acesta este momentul în care se poate descurca cu piese și figuri mai mici. Se întoarce la grădiniță, cu un ghiozdan drăguț în spate, iar învățarea lui se accelerează și mai mult.

În drum spre începuturile scrisului și aritmeticii, copilul de 3 ani învață jucându-se, iar imaginația lui este nelimitată.

Stai linistita, la 3 ani, este inca foarte mic, si inca apreciaza animalele de plus si papusile. La 3 ani, copilul este mai independent, îi place să învețe să facă lucrurile pe cont propriu și apreciază să aibă propriile lui lucruri.

1. Jocuri de cărți și jocuri de societate

De la vârsta de 3 ani, copilul este capabil să joace jocuri de societate „adevărate”, care să-l familiarizeze cu regulile jocului, în jocuri scurte adaptate abilităților sale.

Primele jocuri de cărți (Djeco sau Haba) sunt jucăușe și cu imagini amuzante, jocuri cu șapte familii, mincinos, joc de perechi… Adulții vor avea mare plăcere și ei să se joace cu copiii.

Primele jocuri de societate, clasice sau  de cooperare, strategie sau atmosferă, îi învață pe copii regulile unui joc și, de asemenea, îi învață cum să piardă, să câștige sau să coopereze.

 

[su_button url=”https://maraandtom.ro/categorie-produs/jocuri-de-societate/” size=”5″ radius=”round”]Vezi mai multe jocuri de societate[/su_button]

2.Arta, măestrie, pictură și colorat

Un copil de 3 ani dă frâu liber imaginației, iar uneltele și accesoriile la îndemâna lui sunt mai numeroase. Coloratul, pictura, autocolantele, bricolatul sau origami și primele hobby-uri creative îi permit să-și dezvolte simțul artistic. Să isi exerseze motricitatea fina si coordonarea ochi mana dar si simtul cromatic. Micile opere de arta pe care le creeaza acum îi cladesc încrederea în sine și vor deveni amintiri de neprețuit.

 

3. Negustor, bucătar sau doctor, jocuri de imitație și de rol

Acum ca copilul tau are 3 ani, si poate manevra mai usor piese mai mici, jocul de rol  ocupa mai mult timp in jocul lor.Trusa  doctorului cu accesorii din lemn, sufragerie, fructe si legume din lemn, totul este la indemana pentru a se juca de-a piata, de-a doctorul, negustorul sau bucatarul.

 

4.Puzzle-uri cadou pentru copii de 3 ani

De la vârsta de 3 ani, copilul poate rezolva puzzle-uri cu tot mai multe piese, 12, 24 sau chiar 32 de piese, pentru a realiza ilustratii frumoase.

Puzzle-uri încastrate, puzzle-uri din lemn, puzzle-uri siluete și puzzle-uri tip Montessori, în jurul diferitelor teme apreciate de copii. Un puzzle este un cadou original care mulțumește mereu, pentru un cadou frumos de ziua de naștere, sau pentru a ocupa zilele ploioase și călătoriile mai lungi.

 

 

5. Jocuri magentice

Jocurile magnetice sunt un cadou perfect pentru copii de 3 ani, indiferent ca sunt fete sau baieti. Jocurile de potrivire, magneti animale, litere, cifre pentru distractie pe tabla magnetica sau pe frigider sunt ideale pentru a a tine ocupați  copii în zilele ploiase in casă sau in timpul călătoriilor.

 

[su_button url=”https://maraandtom.ro/categorie-produs/jocuri-magnetice/” size=”5″ radius=”round”]Vezi mai multe jocuri de societate[/su_button]

 

6. Păpuși, căsuțe pentru păpuși și accesorii

Mai priceput, cu motricitate fină mai dezvoltată, copilul de 3 ani se poate juca cu mai multe accesorii, haine, biberoane, scutece pentru a-și îngriji păpușile și a inventa povești frumoase.

Fată sau băiat, păpușa va deveni rapid un tovarăș de nedespărțit pe care copilul îl duce peste tot, atât liniștitor, cât și complice. La Lilliputiens, unele păpuși sunt neutre de gen, așa că nu ezita, este o idee grozavă de cadou pentru un băiețel de 3 ani. Jucăriile moi, de plus de tip Montessori, le permit copiilor să manipuleze fermoare, șireturi, nasturi pentru a-și dezvolta autonomia… în timp ce se distrează prin joc.