Jucării potrivite pentru copii de 3 ani alese astefl încât să aute copii să se dezvolte dar șă se și distreze. Vezi selctia noastră de jucării pentru copii de 3 ani și primele jocuri de societate pentru 3 ani.

 

Afișez 1 - 20 din 965 de rezultate
Filtrează

 

Dacă bebelușii explorează obiecte cu cele cinci simțuri, copiii mai mari, cei peste 3 ani încep să-și dea seama cum funcționează obiectele. Acum, copii peste 3 ani, vor folosi jucării și alte obiecte în afara scopului lor, dar își vor imagina și o lume cu alte posibilități. O pătură aruncată peste o măsuță de cafea devine o cazemată. Plastelina modelatoare poate fi folosit pentru a face plăcinte pentru pizza pe care vi se cere să le „gustați”.

Pentru un copi de 3 ani sau mai mare, lumea devine un loc magic fără limite – iar copiii sunt stăpânii și creatorii tuturor. Mulți copii de această vârstă cred că au puteri magice și se pot lupta cu „monștri” și pot câștiga sau se pot transforma într-o prințesă, zână sau altă creatură capricioasă.

Adesea, preșcolarul tău te va atrage într-o fantezie și se așteaptă să  te joci împreună cu el.  Acest tip de joc fantastic este crucial pentru dezvoltarea copiilor, deoarece îi ajută să-și învingă temerile, anxietățile, și să își dezvolte speranțele și visele.

Lumea este, de asemenea, o scenă, așa că așteaptă-te să auzi o mulțime de „mami, tati, fii atent!” pe măsură ce preșcolarul tău învață un truc nou după altul și îți caută aprobarea și sprijinul pentru noi realizări. Dorința de a se conecta cu ceilalți se extinde și asupra prietenilor, pe măsură ce copii încep să învețe cum să joace și să împărtășească.

Jocul în sine devine mai fizic. De ce să mergi doar când poți sări ?

Ce jucării sunt potrivite pentru copii de 3 ani ?

Jucării pentru jocul pretins  și jocuri de construit — multe cuburi pentru construirea de structuri complexe, jucării de transport, seturi de construit, mobilier de dimensiunea unui copil (seturi (seturi de apartament, mâncare de joacă), haine de îmbrăcare, păpuși cu accesorii, păpuși și teatre de păpuși simple și nisip și jucării cu apă.

Lucruri cu care să creeze— creioane și markere mari și mici, pensule mari și mici și vopsea  pentru pictura  cu degetele, hârtie mare și mică pentru desen și pictură, hârtie de construit origami, foarfece de mărimea unui preșcolar, tablă și cretă, lut de modelat și aluat, modelare unelte, pastă, resturi de hârtie și pânză pentru colaj și instrumente muzicale: instrumente de ritm și tastaturi, xilofoane, maracas și tamburine.

Jucarii pentru a-și folosi mușchii mari și mici – mingi  de diverse mărimi pentru a lovi cu piciorul și a arunca/prinde, jucării de exterior, biciclete fără pedale și triciclete, tuneluri, ținte și lucruri de aruncat asupra lor și un banc de lucru cu menghină, ciocan, cuie și ferăstrău. Toate acestea sunt potrivite pentru ai antrena copilului de 3 ani motricitatea fină și grosieră, coordonarea ochi mână și echilibrul.

Cum alegi jucăriile pentru copii de 3 ani?

La această vârstă copii se simt mult mai siguri pe abilitățile lor fizice și astfel e recomandat săalegeți jucării care încurajează explorarea și rezolvarea problemelor simple.
De asemenea, îi ajută pe copii să dezvolte abilități de relații spațiale (înțelegerea modului în care lucrurile se potrivesc), coordonarea mână-ochi și abilitățile motorii fine (folosind mușchii mici ai mâinilor și degetelor).

Nu scăpați din vedere siguranța copilului atunci când alegeți jucăriile, citiți instrucțiunile și asigurați-vă că jucăriile pe care le alegeți sunt potrivite pentru un copil de 3 ani .

Noi, cei de la Mara and Tom, vă oferim doar jucării de firmă, de la producători cu tradiție ce respectă toate normele europene de siguranță pentru copii.

Pentru mai multe idei de jocuri și jucării puteți să aruncați o privire la cele mai interesante branduri de jucării de pe maraandtom.ro

PicassoTiles , Haba, BRIO, Ludattica, Scratch , Kosmos , Headu , Djeco , Logis

Pentru vedea mai multe jucării din colecția noastră clasificate în funcție de vârstă aceesați linkuri următoare: copii sub 1 an | copii de 1 an | copii de 2 ani | copii de 4 ani | copii de 5 ani | copii de 6 ani | copii de 7 ani | copii de 8 ani |