Ce cadou sau jucărie alegi pentru un copil de 5 ani?

Cauti o idee de cadou pentru un copil de 5 ani. Fie că este pentru o fetiță sau băiat de 5 ani, la vârsta de 5 ani, copilul vrea să se implice în jocul de grup, să socializeze și să-și dezvolte  abilitatile sociale, de comunicare și interactiune cu ceilalți.

Aici vei gasi idei de cadouri, jocuri si jucarii potrivite pentru copii de 5 ani.

1. Jocuri de societate, cadoul potrivit

Copii la 5 ani încep să își dezvolte egocentrismul, și sunt capabili să înțeleagă perspectiva altuia. Ei înțeleg acum mai bine să își aștepte rîndul și că jocul presupune să nu câștige tot timpul. Jocurile de societate îi învață la această vârstă să își controleze frustrarea pierderii unui joc, și că pierderea unui joc nu e sfârșitul lumii.

 

 

[su_button url=”https://maraandtom.ro/categorie-produs/jocuri-de-societate/” size=”5″ radius=”round”]Vezi mai multe jocuri de societate[/su_button]

2. Jocuri de creativitate

De la 5 ani copii își explorează cretivitate folosind abilitatile superiaore de motricitate fină și un simț artistic mult mai dezvoltat. Acum vor încercă să își facă mici bijuterii pentru ei sau pentru prieteni. Se avântă în proiecte de DYI – de făcut singuri diverse lucrări sau decorațiuni.

 

[su_button url=”https://maraandtom.ro/categorie-produs/arta-pictura-si-desen/” size=”5″ radius=”round”]Vezi mai multe jocuri creative[/su_button]

 

3. Jocuri de construit

Constructii gigant, piste si trambuline pe care aluneca cu viteza maisnute sau bile, structuri nemaivazute, palate pentru prințese, toate se construiesc acum in jurul vârstei de 5 ani și astă e motivul pentru care jocurile de construit rămân un cadou potrivit pentru copii.

 

4. Experimente, cadouri pentru copii curioși

La 5 ani copii încep să fie curioși, vor să descopere lumea din jurul lor, să înțeleagă fenomenele naturale. Pentru a le hrăni această curiozitate, atât la baieți cât și la fete, părinții au la îndemână experimente pentru copii, un cadou perfect. Ajută-ți copilul să descopere lumea.

 

 

[su_button url=”https://maraandtom.ro/categorie-produs/experimente/” size=”5″ radius=”round”]Vezi mai multe experimente[/su_button]

 

5. LEGO cadoul perfect

LEGO este la această vârstă o lume care se descoperă pentru copii, la un alt nivel. O lume fantastică cu personaje fantastice, vehicule și cladiri, seriile LEGO Friends, LEGO City sunt perfecte pentru această vârstă.

 

[su_button url=”https://maraandtom.ro/categorie-produs/lego/” size=”5″ radius=”round”]Vezi mai multe cadouri LEGO[/su_button]

6. Jucării de exterior

De la 5 ani copii  sunt mult mai activi, vor să iasă afară să interacționeze cu alti copii și să se bucure de natură. Dezvoltarea fizică îi împinge pe copii spre activități în aer liber, activități ce implică mișcare, echilibru, motricitate, dexteritate și îndemânare. Jucăriile de exterior sunt întotdeauna o idee bună pentru copii de 5 ani.