Afișez 1 - 20 din 84 de rezultate
Filtrează

 

Jocul în primul an de viață este totul despre explorare. Bebelușii își folosesc cele cinci simțuri pentru a afla despre noua lume interesantă din jurul lor: Se simte un obiect greu sau moale? Lipicios sau dur? Ce face dacă îl scap? Sau să mi-l pui în gură? Cea mai mare parte a jocului constă în „degustarea” unui obiect și scuturarea, lovirea sau aruncarea acestuia.

Ce abilități ar trebuie să dezvolte o jucarie pentru bebeluși ?

Când bebelușul tău dezvoltă noi abilități motorii, jocul devine mai coordonat și mai complex. De exemplu:

  • La aproximativ 4 luni, bebelușii încep să ajungă și să prindă obiecte, cum ar fi o zornăitoare.
  • Până la 6 sau 7 luni, ei pot transfera o jucărie între mâini.
  • La aproximativ 9 luni, o strângere fermă a degetelor facilitează bebelușilor să ridice obiecte mai mici, cum ar fi cuburi și alte jucării mici adecvate vârstei.

În acest timp, jocul este de obicei o activitate solitară, dar jocul cot la cot cu alți bebeluși și imitarea activităților sunt obișnuite până la sfârșitul  primului an.

Deocamdată, ca părinte, ești colegul de joacă preferat al bebelușului tău. Ai dansat vreodată o păpușă în fața feței bebelușului tău, doar ca să-l prindă și să-l tragă spre gură?

Aceste interacțiuni îl ajută pe bebeluș să învețe despre limbaj, relații sociale și cauză-efect. Odată ce bebelușii încep să înțeleagă relația dintre lucrurile din mediu și cum au gust, miros, simt și sunet, bebelușii sunt pregătiți pentru următoarea etapă de dezvoltare: a afla cum funcționează.

Cum alegi jucăriile pentru bebeluși ?

Cuvântul de ordine la această vârstă în alegerea jucăriilor este siguranță. Alege jucării recomandate de producători pentru bebeluși și astfel vei evita riscurile accidentelor.