Jucării STEM

Filtrează

Jucării STEM

Jucării STEM – jucării educative ce pregătesc copiii prin joacă pentru viitorul științei și tehnicii moderne. Jucării ce îi învață principii din matematică, fizică sau chimie și fenomene cauză-efect. Jucăriile STEM sunt baza educației moderne pentru copii.

Jucăriile STEM fac parte din educația STEM ce presupune învățarea interactivă prin integrarea cunoștințelor din mai multe domenii precum știință, tehnologie, inginerie, matematică dar fără a se limita doar la acestea.

Ce înseamnă STEM?

STEM înseamnă știință, tehnologie, inginerie(Engineering) și matematică. Educația STEM este un curriculum școlar bazat pe ideea care învață fundamentele disciplinelor legate de STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică). Jucăriile STEM sunt jucării bazate pe știință, tehnologie, inginerie și matematică, orientate spre curiozitate, învățare și educație. Jucăriile și produsele legate de STEM sunt importante pentru a ajuta copiii să-și dezvolte abilități utile în domenii în care industria tehnologiei este în continuă creștere.

Ce sunt jucăriile STEM?

Jucăriile STEM sunt jucării bazate pe știință, tehnologie, inginerie și matematică, orientate spre învățare, curiozitate și educație.

Există o varietate de jucării STEM diferite, axate pe discipline de bază în codificare, inginerie, chimie, fizică, jucării mecanice și multe altele. Jucăriile educaționale îi învață pe copii să se concentreze asupra celor patru subiecte de știință, tehnologie, inginerie și matematică.

Jucăriile STEM sunt o modalitate excelentă de a consolida importanța învățării într-un mod distractiv. La Mara and Tom, încurajăm educația STEM și folosirea jucăriilor educaționale STEM. Jucăriile și kiturile noastre STEM se concentrează pe seturi de chimie și kituri științifice, seturi de construit magnetice, experimente etc.

Care sunt beneficiile jucăriilor STEM?

Printre beneficiile introducerii jucariilor STEM în activitățile copiilor specialiștii au indentificat:

  • familiarizare timpurie a copiilor cu tehnologia și principiile științei
  • îmbunătățirea abilităților cognitive: rezolvarea problemelor, luarea deciziilor, antrenarea memoriei
  • îmbunătățirea gândirii creative și a imaginației
  • îmbunătățirea motricității grosiere și fine, coordonarea ochi-mână
  • îmbunătățirea inteligenței sociale și emoționale prin interacțiunea cu alți copii, parteneri de joacă.

Educația prin jucării STEM chiar funcționează?

Se ridică o întrebare legitimă în rândul părinților, sunt aceste jucării STEM un nou mod de marketing sau  aceste jucării chiar funcționează, ajutându-i pe copii să învețe și să deprindă nopi abilități.

Studiile de specialitate au arătat că jucăriile STEM certificate aduc beneficii clare în educația copiilor, dar atenție nu toate jucăriile vândute sub denumirea de STEM îndeplinesc și condițiile educației STEM.

Sunt scumpe jucăriile STEM?

Jucăriile STEM necesită o cercetare temeinică în faza de proiectare, așadar impricarea unor specialiști în fizică, matemaitcă dar și pedagogia copilului. Acest proces necesită de obicei fonduri mult mai mari comparativ cu jucăriile educatvie clasice. De aceea jucăriile STEM sunt în general ceva mai scumpe decât cele clasice.

Un al doilea motive pentru prețul ceva mai ridicat este că jucăriile STEM folosesc tehnologii și materiale inovatoare în trend cu noile descoperiri tehnologice.

In concluzie jucariile STEM desi sunt mai scumpe beneficiile acestora pentru copii sunt cu mult mai mari în comparație cu jucăriile educative clasice.

Termen de livrare: 1-3 zile lucratoare