Puzzle pentru copii

Filtrează

Puzzle pentru copii ce stimulează coordonare și recunoașterea formelor precum și identificarea culorilor. Puzzle -urile de la cele mai simple la cele complicate antrenează răbdarea copiilor și spiritul de observație și atenția pentru detalii.

Puzzle-ul pentru copii reprezintă un cadou ideal mai ales pasionaților dar și celor începători. Abilitățile dezvoltate cu ajutorul puzzle-urilor: coordonarea mână – ochi, abilități motorii grosiere și fine, memoria, recunoașterea formelor, răbdarea.

De la ce vârstă pot face puzzle copiii?

Puzzle-ul poate fi folosit de un copil de la 6 -8 luni. Bineînțeles nu este același tip de puzzle ca cel pentru copii de 10 ani. Puzzle-ul este un joc adaptat fiecărei vârste, formele, desenele și numărul pieselor crescând în dificultate odată cu vârsta.

Puzzle-ul pentru vârste fragede, conține în general o singură piesă cu pin ce trebuie pusă într-o formă.

Care sunt beneficiile jocului de puzzle?

Puzzle-urile sunt jocuri pentru copii și adulți ce aduc numeroase îmbunătățiri și posibilități de dezvoltare a aptitudinilor și abilităților în funcție de vârstă. Printre acestea enumerăm: coordonarea ochi-mână, recunoașterea formelor și a culorilor, atenție, răbdare, memorie vizuală.

Câte piese de puzzle are un joc în funcție de vârstă?

Așa cum spuneam jocurile de puzzle cresc ca numar de piese și complexitatea odată cu vârsta copilului. Deși fiecare copil are un ritm de dezvoltare propriu, există un grad de complexitate al jocurilor de puzzle legat de numarul pieselor conținute în funcție de  vârstă.

Bebelusi până într-un an, puzzle din 2-3 piese

Copii între 1 și 2 ani  3 până la 8 piese

Puzzle pentru copii între 2 si 4 ani între 8 și 24 de piese

Copii între 4 si 6 ani  de la 24 până la 80 de piese

Copii între 6 și 8 ani , puzzle-uri până în 200 de piese

Copii peste 8 ani puzzle-uri  complexe cu peste 300 până la câteva mii de piese.

Aceste numere sunt orientative și pot varia ușor în funcție de gradul de dezvoltare al copilului.

Termen de livrare: 1-3 zile lucratoare