Păpuși

Filtrează

Păpuși

Păpuși, figurine și marionete. Papuși și marionete, jocuri de rol ce vor ajuta copilul să își dezvolte imaginația, să își creeze propriile scene. Jocul cu păpuși sau jocurile de rol ajută copiii să intre în piele diverselor personaje dezvoltându-le abilitățile de comunciare, creativitatea și abilitățile de interacțiune socială.

Cum alegi păpușa potrivită?

Trebuie să știi de la bun început că nu tu ca părinte alegi păpușa potrivită ci copilul. Părinții pot doar să ghideze acestă alegere prezentând varinate pe care le cred potrivite. Când faci această selecție de păpuși trebuie să ții cont de: vârsta copilului, preferințele sale, obiceiurile de joacă, s.a.m.d.

De ce ar trebui copiii să aibă păpuși?

Un studiu a aratat că jocul cu păpuși îi încurajează pe copii să vorbească mai mult despre gândurile și emoțiile altora. Cercetarea sugerează că jocurile imaginare cu păpuși ar putea ajuta copiii să-și dezvolte abilitățile sociale, gândirea și empatia.

Tipuri de păpuși și rolul acestora

Păpușile pot fi de mai multe tipuri in fucție de material: din textil, plastic, cauciuc/latex, în funcție de rol : marionete/ păpuși de teatru sau păpuși de joacă. În funcție de mărime: figurine, papuși mici-medii, 20-40 cm înălțime, păpuși mari peste 50 cm înălțime.

Păpușile au în general un rol educativ pentru fetițe, acestea imitând felul în care mama își îngrijește copilul. Acestea stimulează creativitatea și imaginația dar și motricitatea grosieră și fină prin exersarea unor acțiuni mecanice repetitive

De exemplu : culcatul, îmbrăcatul, baia etc.

Păpușa are un rol vital în viața copilului, fetițelor, mai ales, le ajută să se dezvolte să îți exerseze vocabularul și interacțiunea cu ceilalți copii să se implice în jocuri de rol și să le șlefuiască personalitatea. Păpușile devin prietenii apropiați ai copiilor, cu care aceștia interacționează intr-un mod foarte apropiat.

Ce vârstă este potrivită pentru păpuși?

Când ar trebui să prezint păpușile copilului meu? Odată ce copilul poate ține și manipula obiecte, puteți introduce o păpușă moale (fără ochi tari sau alte părți mici care ar putea prezenta un pericol de sufocare), spune specialiștii. Mulți copii dezvoltă un interes pentru păpuși cu vârsta cuprinsă între 1 și 4 ani.

Vezi și secțiunea de marionete. Păpuși de teatru create special pentru a pune în scenă acasă mici spectacole de teatru de păpuși.

Termen de livrare: 1-3 zile lucratoare