Sărbătoarea Mărțișorului se apropie cu pași repezi, și pentru că este pur românescă, nu trebuie să pierdem ocazia de a marca evenimentul.

La origini, obiceiul mărţişorului era legat de reînnoirea naturii cu ocazia venirii primăverii, fiind larg răspândită ulterior în spaţiul balcanic. În timp, tradiţia de mărţişor a primit şi alte conotaţii, legate de optimism şi credinţă. 

Cum să faci ușor mărțișoare

Este o sărbătoare mult îndrăgită de către copii, și de aceea, ne-am gândit că ați dori să bricolați un mărțișor, împreună cu copilul dumneavoastră, acasă, în câțiva pași simpli, cu ajutorul unor ustensile la îndemâna oricui. A durat foarte puțin, am lucrat cu drag și ne-am bucurat să nu ne rezumăm doar la pictat Mărțișoare. 

Cum am realizat mărțișoarele?

Am pregătit pe masa de lucru: Setul „6 culori de pictat cu mâna” de la Djeco, câteva foi colorate, Pasta de modelaj Keraplast, o foarfecă, o pensulă pentru pictat, pistol de lipit, șnur de Mărțișor și un capsator.

 

  1. Am frământat pasta de modelaj, pentru a fi maleabilă și a o putea modela în formele dorite. Noi am ales o formă de inimă, și un cerc.  Dar cu pasta de modelaj puteți face orice formă vă place.

2. Am ales o foaie colorată galbenă, și am măsurat ochiometric pentru a poziționa inima pe aceasta.

3. După, am tăiat foaia în formă de pătrat.

4. Urmează să pictăm inima de lut, în culoarea roșie. Pentru pictat, am folosit setul cu 6 culori de pictat cu mâna de la Djeco. Setul este foarte practic, pentru că, pe lângă vopseluri, are în componența sa și o tăviță plastifiată, care se poate folosi pe post de paletă. 

5. Am avut grijă să pictăm inclusiv marginile inimii, pentru a arăta cât mai estetic.

6. Am stilizat puțin inima, folosind câteva punctulețe făcute cu pensula. Dar puteți lăsa creativitatea să vă inspire în orice fel de desene doriți.

7. Pentru a putea lipi inima de cartonul galben, am avut nevoie de un pistol de lipit cu silicon, pe care l-am preîncălzit înainte. 

8. După ce am lipit inima de șablon, am prins șnurul de mărțișor, cu ajutorul unui capsator. 

9. Acesta este rezultatul final.

Ați văzut așadar cum să faci ușor mărțisoare și puteți face aceasta activitate împreună cu copii.

Întreg procesul filmat îl găsiți pe paginile de Facebook și Instagram, unde vă invităm să ne urmăriți pentru a afla noutăți despre jocurile de pe Mara&Tom. 

Share

Citește articole similare