Rush Hour Povestea unui Joc

Dacă vreodată ați fost puși, ca părinți, în fața dilemei : ‘Cum alegem jucăriile pentru preșcolari?’ articolul de mai jos vă spune povestea și criteriile dupa care s-au ghidat cei de la ThinkFun când au creat una din cele mai de succes jucării educative din ultimii 20 de ani.

Cu siguranță cei mici știu să se distreze cu mașinile! Este greu să găsești pe cineva care nu a experimentat bucuria șofatului unei mașinuțe pe podeaua din sufragerie de pe o rampă improvizată sau deasupra mobilierului.

Având în vedere aceste lucruri, echipei de dezvoltare de la Think Fun i s-a aprins un beculeț și au început să se întrebe cum ar fi să dezvolte un joc pe tematica mașinilor, pentru preșcolari, care să fie distractiv și educativ în același timp?

În procesul de dezvoltare a jocului My First Rush Hour, primul joc din gama Rush Hour pentru vârsta de 3 ani, specialiștii de la ThinkFun au avut în vedere dezvoltarea următoarelor abilități:

1.Atenția și concentrarea

Această abilitate il ajută pe copil să-și canalizeze energia către un anumit obiect sau concept, ceea ce îi crește interesul, ajutându-l să asimileze mai ușor informațiile și cunoștințele.

Pentru  cei de la ThinkFun, mașinile au fost mereu un punct de interes, Rush Hour fiind jocul cel mai bine vândut joc din ultimii douăzeci de ani! Când a venit vorba de crearea acestui joc, echipa ThinkFun a plecat de la întrebarea: „Oare putem face un Rush Hour pentru preșcolari?”

Au căutat și s-au consultat cu experți renumiți pentru dezvoltarea jocurilor pentru preșcolari și le-au cerut idei. Peggy Brown Creative Studio a avut o idee grozavă: copiii trebuie să potrivească imaginea de pe cardul cu provocări, folosind mașini pe o tablă de joc, iar apoi să scoată mașina roșie din labirint! Asta a fost calea pentru stimularea atenției și concentrării.

                                              

2. Memoria

Atunci când faci cu copilul diferite activități de antrenare a memoriei încă din perioada preșcolară, el este pregătit să rețină informații mai complexe, să memoreze cuvinte noi, să învețe să numere, etc.

După multe ore de cercetări cei de la Think Fun au sesizat că, majoritatea jocurilor logice pentru preșcolari erau un pic prea avansate pentru grupa de vârstă la care ne referim. Astfel că a devenit important ca My First Rush Hour să conțină provocări potrivite pentru această vârstă, și să înceapă cu cerințe simple, care să devină tot mai grele.

Construind ideea de potrivire și scoaterea mașinii roșii din scenariul aglomerației, au dezvoltat jocul pentru a consolida mai multe concepte foarte importante pe care copiii le învață ca preșcolari: culori, forme și o introducere în rezolvarea problemelor.

 

                                           

3.  Jucării educative pentru preșcolari -Luarea deciziilor

Este o abilitate care se învață de mic pe măsură ce îi oferi copilului posibilitatea să aleagă dintre două opțiuni acceptate de tine. Un copil obișnuit să ia decizii reușește să analizeze rapid o situație și să facă alegeri bune pentru el, dezvoltându-și abilitățile de lider.

ThinkFun a făcut grila de joc transparentă cu un slot pentru cărțile mari de provocare care să fie ușor de poziționat dedesubt. Cărțile sunt vizibile prin grilă, copiii trebuind să așeze mașinile deasupra grilei, potrivindu-se cu plasarea corectă pe baza indiciilor vizuale date.

Au creat o serie de provocări cu dificultate care crește treptat, oferind cantități variate de informații (uneori atât o formă, cât și un indiciu de culoare, sau uneori doar una sau doar alta). În cele din urmă, au făcut ca cele mai dificile provocări să implice rezolvarea de bază a problemelor, copiii trebuie să mute una sau două mașini din drum pentru a elibera calea pentru mașina roșie să ajungă la ieșire.

 

                                             

 

          4. Distracție

La final, dar nu cel mai puțin importantă este distracția. Copiii au nevoie să învețe prin joacă, prin moduri distractive care să le ofere bucurii și nu presiuni. Pentru a accelera distracția, dezvoltatorii jocului au adăugat și o rampă de pornire/oprire, un camion verde, un autobuz de școală galben și o „mașină erou” care merge pe întreaga rețea! La sfârșitul testării noastre, suntem siguri că My First Rush Hour este câștigător!

Știai că…

…gardianul din My First Rush Hour a fost inspirat dintr-un personaj real numit Leslie? Producătorului Senior îi plăcea foarte mult de Leslie, așa că a vrut să fie parte din joc!

Share

Citește articole similare