Jocuri și jucării antistres ce îl vor ajuta pe ai tăi copii să se relaxeze și, în acealași timp, să deprindă aptitudini noi sau să și le dezvolte pe cele pe care deja le au.

Jucăriile, acest univers atât de drag copiilor, au fost inițial gândite să bucure copilul. Să-l distragă și să-l atragă deopotriva. De-a lungul timpului însă, noțiunile de jocuri și jucării s-au rafinat și au evoluat mult. Astfel că jucăriile au fost cooptate in procesul de educație sau chiar și în procesul de dezvoltate al copiilor. Fie că vorbim despre jucării educative sau jucării ludico-didactice. Mai avem și jucării pentru motricitate sau jocuri de logică. Toate sunt gândite să aducă valoare în viața copilului. Să crească cu joacă sau să învețe prin joacă.

Mara și Tom vă prezintă categoria jucăriilor antistres și am alcătuit un top 10 jucării ce vor ajuta atât copiii cât și părinții să se relaxeze după stresul zilnic.

10. Jucării Antistres – Jump in- Smart Games

Vei uita de stres și te vei concentra pe cele 60 de provocări pe care jocul Jump In ți le propune. Vei avea parte de distracție pentru întreaga familie, deoarece provocările sunt plasate pe nivele: de la ușor la expert, dezvoltând abilități de planificare, logică și rezolvare a problemelor. Scopul este să îți muți iepurașii și vulpițele, până când toți iepurii sunt în siguranță în vizuinele maro.

jump in smart games joc antistres

9. Joc de familie – Froggit – Smart Games

Ajută broscuțele să traverseze iazul având grijă la pești! Sigur vei scăpa de orice fel de stres concentrat fiind să ghidezi broscuțele până dincolo de lac, blocând ceilalți jucători să facă la fel. Dar nu uita, peștele îți poate speria broaștele, care se pot abate de la traseu. Froggit este conceput pentru întreaga familie, urmărind gândirea flexibilă și relaxarea părinților și a copiilor.

Joc Froggit - smartgames

8. Set experimente – Slime Lab junior 4 piese, Kosmos

Ce poate fi mai relaxant decât joaca cu un slime. Jucăria antistres ideală pentru copii .Toate slime-urile din acest kit se vor realiza cu ingrediente pe bază de gume naturale și alimentare, precum și coloranți cosmetici și nontoxici.

Slime Lab junior 4 piese, Kosmos  este un experiment numai bun să-ți aducă buna dispoziție și să te poarte pe tărâmuri fără probleme, stresuri, supărări, griji.

Laboratorul științific, Slime Lab junior 4 piese, Kosmos

 

 

7. Joc de familie – Joc De Observatie Si Memorie Grimase Djeco

Joc De Observatie Si Memorie Grimase Djeco

Joc de memorie și mimă. Observa ce face partenerul tău de echipa și dovedește că ai o memorie de elefant. Echipa care reuseste să colaboreze cel mai bine, să mimeze si sa ghiceasca cartile cele mai multe carţi, castiga. Jocul conţine 72 de carţi. Un joc ideal pentru o seara in familie sau cu prietenii recomandat pentru copii de la 6 la 99 de ani.

 

6. Jucării antistres – Geo Shape Set De Insiretat Cu Ghiduri

Cu ajutorul acestui set de înșiretat, copiii vor avea ocazia să își folosească îndemânarea și creativitatea pentru a crea diverse modele complexe și colorate. Setul include 3 plăci din acril, viu colorate, 3 ghiduri de activitate cu exemple diferite de modele de înșiretat. Plăcile sunt încadrate în rame de lemn masiv, cu colțuri întărite, asigurând rezistență la uzare și durabilitate.

Copil jucâdu-se cu o jucărie de înșiretat Geo Shape

5. Joc – Mikado- Djeco

Joc de îndemânare și răbdare similar cu celebru joc din anii ’80, Marocco. Trebuie să scoți câte un bețișor din grămadă fără a le mișca pe celalte. Toate cele 41 de bețigașe se țin strâns în mână, apoi sunt lăsate să cadă sub forma unui evantai.  Fiecare jucător trebuie să scoată câte un bețișor, pe rând, la alegere, fără a mișca sau muta celelalte bețișoare din grămadă. Dacă reusește acest lucru, păstrează bețișorul și poate încerca să mai scoată unul. În cazul în care mișcă un alt băț din grămadă, bețișorul trebuie lăsat în grămadă și își pierde rândul.

Pont: vă puteți ajuta de bețele deja câștigate pentru a scoate un bețisor  nou din grămadă.

Joc Mikado - joc de indemanare si rabdare

4. Joc de familie – Carla Cat

Jocul Carla Cat este un joc clasic de-a șoarecele și pisica, transformat într-o cursă incredibil de rapidă și amuzantă! Te vei destinde cu șoriceii care adulmecă brânza, dar trebuie să fie foarte atenți: când apare pisica, trebuie să dispară rapid. Cine nu reușește să fugă de pisică, va fi prins! Unul dintre cele mai distractive jocuri încercate în ultimul timp.

Joc Carla Cat - joc distractiv de la Huch

3. Set Experimente – Mega Slime

 

O jucarie antistres perfectă pentru că poți descoperi 20 de activități legate de slime, cu diferite tipuri de texturi si sute de combinatii: fosforescent, auriu, pufos, ultra-lipicios. Include: 15 saci de slime clasic si 5 pungi de slime ultra-lipicios.

Jucarie antristres Mega Slime joc experimente

 

2. Joc de societate – Yogi

Yogi este un joc de petrecere, cu reguli foarte simple. Relaxează-te cu Yogi și lasă-te pus la încercare. Ce ai de făcut?  Trage o carte. Citește-o cu voce tare și îndeplinește provocarea menționată, respectând și cerințele de pe cărțile jucate anterior. Cărțile se acumulează, iar un jucător care nu mai îndeplinește una dintre provocările sale anterioare este eliminat. La final, va exista un singur câștigător. O modalitatea foarte simplă de a alunga stresul alături de cei dragi.

Joc Yogi - Joc Antistres

1. Jucărie senzorială antistres – Pop it Go Bong

În topul clasamentului se află unul dintre cele mai căutate jocuri atistres ale momentului. – Pop It este unul dintre cele mai captivante și mai celebrale jocuri, pe o tablă de joc inovatoare. Joacă singur sau împotriva unui adversar pentru a-ți  testa puterile. Vei reuși să zici numărul norocos în care se află biluța? Sparge balonașele lui Go Bong și află.

Joc Pop it Go Bong

Jocuri și Jucării antistres – rolul acestora în educația copiilor

Unul din rolurile principale ale jocurilor și jucăriilor este să înlăture stresul, mai ales al copiilor din zilele noastre. Joaca în sine este un proces prin care copilul se relaxează, se destinde exersând și dezvoltîndu-și în același timp diverse aptitudini precum răbdarea, motricitatea, recunoașterea formelor, a culorilor și altele.

Nu există un joc sau o jucărie care să aibă exclusiv un rol antistres și în același timp să fie universal, pentru toți copiii. Copiii noștri sunt diferiți, cu abilități, talente și aptitudini așadar fiecăruia i se potrivește un anumit tip de joc sau jucărie ce îl relaxează.

Jocurile în familie alături de părinți au rolul de a media relația părinte copil și de a crea legături tranice în această relație.

În relația lor cu mediul înconjurător, cu familia, școala și prietenii , copii vor învăța să gestioneze stresul pregătindu-se să devină adulți. În fiecare etapă de dezvoltare a copilului jocul și jucăriile au rolul lor bine definit.

Orice jucărie sau joc poate fi considerat antistres atât timp cât ajută copiii să se relaxeze.

Share

Citește articole similare