Jucării pentru copii de 2 ani  idei si sfaturi pentru alegerea jucăriilor potrivite .

Jucăriile pentru această vârstă sau mai mari trebuie să îndeplinească anumite condiții minime de a contribui la construirea și consolidarea unor abilități și aptitudini specifice vârstei.

Copiii mici, și vorbim aici de copii peste 2 ani până la 4 ani învață rapid limbajul și au un anumit sentiment de pericol. Cu toate acestea, ei fac o mulțime de „testări” fizice: sărind de la înălțimi, urcând, agățându-se de brațele părinților, rostogolindu-se și angajându-se în jocuri ce presupun un contact fizic mai aspru. Ei controlează bine mâinile și degetele, având deja o motricitate grosieră bine dezvoltată și le place să facă lucruri cu obiecte mici, dezvoltarea motricității fine.

Jucării bune pentru copii de 2 ani:

Jocuri și jucării pentru rezolvarea problemelor – puzzle-uri din lemn (cu 4 până la 12 piese), blocuri care se fixează împreună, obiecte de sortat (după mărime, formă, culoare, miros) și lucruri cu cârlige, butoane, catarame și cleme.

Recomandările Mara & Tom:

 

Puzzle 3D, Day & Night

Un puzzle 3D de la SmartGames din lemn ideal pentru potrivirea diverselor forme conform unor cartonașe cu indicații. Forme din lemn viu colorate ce trebuiesc îmbinate în diverse combinații. O jucărie pentru copii de 2 ani sau mai mari.

Abilități și aptitudini dezvoltate: Percepția vizuală, motricitatea fină, Coordonarea mână-ochi, recunoașterea formelor

 

CUMPĂRĂ JOCUL

 

 

 

 

Puzzle 3D,Bunny Boo, SmartGames

Puzzle 3D,Bunny Boo

Puzzle 3D ideal pentru copii de 2 ani și mai mari. Presupune rezolvarea a 60 de provocări astfel încât iepurașul să privească afară. Un joc distractiv de la SmartGames ce poate fi jucat de copii împreună cu părinții.

Abilități și aptitudini: recunoașterea formelor și a culorilor, motricitate fină, rezolvarea problemelor

CUMPĂRĂ JOCUL

 

 

 

Joc de stivuit din lemn, Castelul de nisipJoc de stivuit din lemn, Castelul de nisip

Construim un castel de nisip – în camera copiilor? Aceste set de construit este alcătuit din 21 de cuburi de construit din lemn, parțial colorate, imprimate în diferite forme, care pot fi stivuite pe trei bețe pe o plintă.

 

CUMPĂRĂ JOCUL

 

 

 

 

Cuburi de construit, Bucuria Culorilor, Haba

Nu sunt doar simple cuburi cu forme clasice, descoperă ale forme inedite cu care copii vor putea construi.

Blocuri cu forme atipice – clopot, fereastră, bilă cu zgomot – sunt perfecte pentru micii constructori și stimulează toate simțurile.

Conține: 21 de blocuri de construit din lemn în divere forme.

CUMPĂRĂ JOCUL

 

Pistă Kullerbu Sari în Mașinuță, Haba

 

Construiește pista cu salturi si vezi un efect domino amuzant.
Efect spectaculos cu 2 funcții interesante: bilele sar în mașinuță sau  se pot folosi fără vehicul .
Se poate combina cu alte seturi și jucării din seria Kullerbü.

Abilități și aptitudini: spirit de observație, fenomen cauza-efect, socializare, motricitate fină

 

 

CUMPĂRĂ JOCUL

 

Vezi mai multe seturi din seria de trasee Kullerbu de la Haba aici

Jocuri și jucări de transformat și construcție  sunt jucării pentru copii de 2 ani – blocuri, jucării de transport mai mici (și rezistente) mașinuțe, trenulețe, avioane, seturi de construcții,

 

Recomandările Mara & Tom:

Jucării magnetice,Trenul animalelor, SMARTMAXJucării magnetice, Trenul animalelor, SMARTMAX

Jucării magnetice de construcție sigure si viu colorate. Un tren în culori calde și animale ce trebuiesc ansamblate. Figurine atractive realizate din plastic de calitate.

Abilități și aptitudini: motricitate fină, recunoașterea animalelor, coordonare mână-ochi, creativitate

 

CUMPĂRĂ JOCUL

 

Camion Cu Forme De Sortat Animale Camion Cu Forme De Sortat Animale

Camion Vigatoys din lemn cu forme de animaleCulorile vii și atragătoare sunt folosite pentru a îmbunătăți capacitatea de concentrare și atenția. Îi ajută să învețe culorile și formele.

Dimensiuni 27x13x12 cm.

Conține  9 piese.

 

CUMPĂRĂ JOCUL

 

Jucării lemn, Rampă mașinuțeJucării lemn, Rampă mașinuțe

Plasează mașinuța pe partea de sus a pistei și observ-o cum aproape zboară pe cele patru niveluri colorate. Poți împinge pe rând câte o mașinuță, sau poți să le conectezi în șir, una după alta. Jocul include o pistă de lemn și patru mașini.

Este un joc tare distractiv pentru cei mici, iar această mișcare de deplasare a mașinilor îi va fascina pe copii de minune, și îi va face să înțeleagă conceptul de cauză-efect.

Abilități și aptitudini: gândirea logică, recunoașterea culorilor, atenția și concentrarea

 

CUMPĂRĂ JOCUL

 

Mobilier de dimensiuni mici (seturi de bucătărie, scaune, mâncare) este o altă categorie de jucării pentru copii de 2 ani sau mai mari. La această vârstă copii încep să copieze comportamentul cotidian al adulților, haine de îmbrăcat, păpuși cu accesorii, păpuși și jucării pentru jocuri de nisip și apă.

 

Păpușă Lene, Haba

Ca cea mai bună prietenă, ea este pregătită să împărtășească toate aventurile copilăriei și, în calitate de companion loial, va fi mereu acolo pentru tine.

Dimensiuni:

Înălțime: 36 cm
Grosime: 10 cm
Lățime: 15 cm

Vârsta recomandată: 18 luni

Abilități și aptitudini: socializare, joc de rol, inteligență emoțională, empatie

CUMPARA PĂPUȘA

 

Jucărie de baie, Crocodil în canoeJucărie de baie, Crocodil în canoe

Distracție maximă în apă cu micul crocodil! Acest drăguț crocodil de lemn și canoe-ul său  vă vor oferi o distracție garantată la baie când va face croazieră prin apă singur.

Dimensiuni: 14 x 12 x 7 cm

Material: Lemn, Plastic

 

CUMPĂRĂ JUCĂRIE

 

 

Jucării creative pentru copii de 2 ani

Jocuri  și jucării cu care să creeze, să își manifeste abilitățile artistice – creioane și markere mari, netoxice, lavabile, pensule mari și vopsea  pentru pictat cu degetele, hârtie mare pentru desen și pictură, hârtie de construcție colorată, foarfece de dimensiuni mici cu vârfuri tocite, tablă și cretă mare și instrumente ritmice

Carioci Lavabile Djeco Pentru Cei MiciCarioci Lavabile Djeco Pentru Cei Mici

8 carioci potrivite pentru cei mici, ușor de folosit și de curățat 🙂 Confecționate din materiale și culori non-toxice, conform reglementarilor ASTM D-4236.

Se recomanda supravegherea copilului de către un adult în timpul jocului. Citiți cu atenție eticheta produsului înainte de a înmâna jucăria copilului.

Vârsta recomandata: copii peste 18 luni.

Producator: Djeco, Franţa.

CUMPĂRĂ PRODUS

 

Tabla Magnetica (whiteboard) DjecoTabla Magnetica (whiteboard) Djeco

Tabla pentru scris si jocul cu magneți. Setul conține tabla cu rama din lemn, ilustrata, burete pentru șters și un set de 4 carioci marker potrivite pentru whiteboard. Confecționat din lemn si vopsele non toxice conform reglementarilor EN71&ASTM.

Dimensiune produs: 37.5 x 28.2 x 1 cm.

Vârsta recomandata: +3 ani.

Contraindicat copiilor sub 3 ani. A se folosi sub directa supraveghere a unei persoane adulte.

CUMPĂRĂ PRODUSUL

 

Set Markere Rotunde Pentru Bebe DjecoSet Markere Rotunde Pentru Bebe Djeco

6 carioci super-lavabile, concepute pentru mânuţe mici, cu care  bebe poate obține cercuri colorate, printr-o simplă apăsare. Ușor de folosit, cu design ergonomic gândit special pentru cei mici, cu vârf moale, rotunjit si culori vii. Culori testate dermatologic.

Vârsta recomandata: +18 luni.

A se folosi sub directa supravegherea unei persoane adulte.

CUMPĂRĂ PRODUSUL

 

Cărți ilustrate cu mai multe detalii decât cărți pentru bebeluși.
Playere CD și DVD cu o varietate de muzică (desigur, funcționează și playere fonografe și casetofoane! – cu siguranță le vor descoperi ca fiind antichități interesante).

Instrumente muzicale de jucărie mai complexe precum pian, tobe sau instrumente de percuție ce se aseamănă mai mult cu cele reale

 

Jucărie muzicală, Xilofon, Crocodil

Jucărie muzicală cu 12 note. Sunetele stridente și muzica veselă sunt garantate cu acest instrument de jucărie! Jucăria de percuție muzicală oferă distracție și stimulează interesul pentru muzică!

 

Dimensiuni:  56 x 17 x 3 cm

CUMPĂRĂ PRODUSUL

 

Instrument Muzical – Bongo Djeco

Bongo format din 2 tobe. Exploreaza lumea sunetelor si incurajează-i pe cei mici să îsi descopere latura artistică. Dimensiune toba mare 12 x 10 cm. Dimensiune toba mica 11 x 10 cm. Dimensiune totala 25.5 x 12 x 10 cm. Confectionat din lemn, materiale ecologice sigure pentru copii.

CUMPĂRĂ JUCĂRIA

 

 

 

 

 

Jucării pentru folosirea mușchilor lor mari și mici – mingi mari și mici pentru lovitură și aruncare, echipament de călătorie (dar probabil nu triciclete până când copiii nu au 3 ani), tuneluri, locuri de cățărat mici cu material moale dedesubt și jucării ciocănitoare și care scot zgomote.

Cele mai bune jucării pentru copii de 2 ani nu există, orice jucărie este potrivită copilului dacă îi satisface nevoile de învățare sau de experimentare. Dacă îl relaxează și nu îi creează niciun fel de stres sau frustrare, atunci jucăria este potrivită.

Dacă jucăriile nu sunt potrivite vârstei copilului, acesta nu va înțelege regulile după care trebuie să se joace sau pur și simplu nu va ști să se joace cu acel joc sau jucărie și acest lucru va crea foarte multă frustrare. Alese greșit jucăriile pot cauza sentimente nocive copiilor așadar merită să acordați întreaga atenție acestui proces.

Vă recomandă și articolul 15 recomandări de jucării pentru copii de 3 și 4 ani

Citește articole similare