MagnaTiles vs PicassoTiles – cele mai bune seturi magnetice de construit

Când vine vorba de seturi magnetice de construit, jucării STEM foarte îndrăgite de copii, alegerile sunt greu de făcut mai ales că aceste jucării nu sunt chiar ieftine. Cele mai importante branduri de jucării magnetice de construit de pe piața românească sunt MagnaTiles și PicassoTiles. Bineînțeles mai există și alte branduri dar ne vom limita la acestea două din mai multe  motive pe care le puteți citi mai jos.

MagnaTiles și PicassoTiles leaderii pieței de jucării magnetice STEM.

Există multe branduri ce produc seturi de construit cu piese magnetice, din păcate nu toate sunt prezente în România. Totuși câteva dintre ele au reușit să își facă loc și un nume în rândul părinților dar mai ales al copiilor. Până să comparăm cele două nume mari de producători vom enumera mai jos câteva motive pentru care am ales să le comparăm pe acestea două:

  1. Ambii producători au fost printre primii care au deschis piața către acest tip de jucării,având așadar o vastă experiență în cercetarea și dezvoltarea de jucării magnetice de construit. MagnaTiles a început producția de seturi magnetice de construit 3D din 1997 iar PicassoTiles a lansat aproape în același timp propriile produse concurente.
  2. Spre deosebire de ceilalți jucători din această nișă de jucării atât MagnaTiles cât și PicassoTiles au produse ce au fost premiate de asociații și organizații ce se ocupă cu analiza și evaluarea impactului pe care jucăriile îl au asupra copiilor. Așadar sunt recunoscute de către experți ca fiind produse de calitate și cu un impact major în educația și dezvoltarea copiilor
  3. Jucăriile PicassoTiles și MagnaTile sunt certificate STEM. Deși unii producători folosesc aceste apelativ pentru jucăriile lor, nu toate sunt certificate ca fiind STEM. Totuși pentru corectitudinea informațiilor trebuie să menționam că și alte branduri au reusit în timp să fie acreditate STEM: Magformers, Geomag, SmartMax
  4. Sunt cele mai prezente branduri de jocuri de construit magnetice pe piața românească cu o gamă diversificată de produse. Serii de jocuri STEM inovative cu continuitate și compatibile între ele.

MagnaTiles vs PicassoTiles

Indiferent de alegerea pe care o vei face între cei doi producători sau o alternativă mai ieftină, recomandarea naostră este să îi cumperi copilului tău, odată ce a trecut de vârsta de 3 ani un set magnetic de construit. Este o jucărie STEM grozavă ce îi va dezvolta o gamă largă de abilități și aptitudini.

Asemănări

Seturi de construit ale celor două branduri sunt foarte asemănătoare, așadar decizia de cumpărare se bazează în mare parte pe diferențele de concept dintre ele, mai exact seriile ce le difențiază.

Ambele au piese din plastic  viu colorate, transparente, cu magneți adecvați pentru a facilita construirea diferitelor structuri. De asemenea, acestea vin în diferite dimensiuni pentru a face posibilă realizarea unor machete diferite.

Calitate finisajelor pieselor este  foarte bună pentru ambii producători. Muchiile pieselor permit alipirea acestora în diverse unghiuri fără probleme.

Ambii producători au piese în forme standard: pătrat, triunghi isoscel, dreptunghi, triunghi echilateral, triunghi drept, hexagon. De asemenea ambele branduri au piese personalizate cu litere cifre sau semne.

Atât PicassoTiles cât și Magna Tiles au seturi suport pentru construit vehicule.

Greutatea pieselor este aproximativ aceeași pentru ambele branduri, piesele fiind ușoare ideale de manipulat de către copii încă de la vârsta de 3 ani.

Având în vedere că există atât de multe asemănări se ridică o întreabare:

Magna Tiles și PicassoTiles sunt compatibile?

Răspunsul pe scurt este DA. Deși unele piese sau seturi se poate să nu fie compatibile, marea majoritate se potrivesc și copiii pot construi structuri și vehicule fantastice combinând cele două branduri. Totuși seturile mini de la PicassoTiles nu sunt compatibile cu seturile normale de la Magna Tiles, dar, așa cum spune și producătorul nu sunt compatibile nici cu seturile normale de la PicassoTiles. Așadar mare atenție când vreți să completați seturile pe care deja copilul le are.

Diferențe

Să trecem acum la ce anume diferențiază cele două branduri. Magneții din PicassoTiles și Magna-Tiles sunt identici ca aspect, formă și dimensiune. Ceea ce este surprinzător este faptul că PicassoTiles are magneți mult mai buni decât Magna-Tiles. Cu toate acestea, acest lucru nu explică diferența de preț, deoarece PicassoTiles este opțiunea mai ieftină dintre cele două.

Magneții sunt dăunători copiilor, mai ales dacă sunt înghițiți. Deoarece aceste jucării vin cu magneți mici, au nevoie de un cadru realizat în siguranță pentru a păstra piesele magnetice în interior. Magna-Tiles și-au nituit plăcile, făcând apariția fisurilor și a rupturilor mai puțin probabilă. PicassoTiles sunt ținute împreună folosind adeziv, făcându-le  astfel mai predispuse la deschidere în cazul unor șocuri puternice. Prin urmare, putem spune că Magna-Tiles sunt ceva mai sigure pe termen lung, dar acest lucru nu înseamnă că PicassoTiles nu sunt sigure.

Pe baza experienței noastre cu aceste seturi magnetice, PicassoTiles are magneți mai puternici decât Magna-Tiles. Acest lucru face posibilă crearea unor structuri mai solide, mai înalte. Magna-Tiles face și ea posibilă conetarea mai multor piese la înălțimi rezonabile, deși uneori este posibil să nu țină prea mult timp, aranjamente mai complexe.

Prețul

Am ajuns probabil la cel mai important aspect legat de cele două branduri de jucării magnetice, mai ales că aceste jucării nu sunt chiar ieftine.

Având în vedere toate argumentele aduse mai sus PicassoTiles au un preț mult mai bun decât cei de la Magna Tiles pentru seturi de construit similare.

Diferențele de preț pot ajunge și până la 30% în favoarea PicassoTiles la unele produse, comparabile între ele.

Ce set de construit magnetic să aleg?

Diferența semnificativă dintre cele două tipuri de seturi magnetice este prețul, durabilitatea și siguranța acestora. Magna-Tiles are o construcție  mai sigură cu nituri pentru a menține magneții în poziție. Deci, nu trebuie să vă faceți griji ori de câte ori structura magnetică a copilului dvs. se prăbușește, deoarece nu se sparg ușor. Cu toate acestea, prețul lor este mare. Acest lucru se va vedea în timp, mai ales dacă aveți nevoie de mai multe piese pentru ca copilul să poată construi structuri din ce in ce mai complexe și mai mari

Pe de altă parte, plăcile Picasso utilizează materiale netoxice și sunt mai ieftine. Cu toate acestea pisele sunt prinse cu adeziv, care , desi este de foarte bună calitate, nu se compară cu niturile. Asta înseamnă că ori de câte ori cad, trebuie să fii foarte vigilent la verificarea fisurilor. Crăpăturile pot face ca piesele să se spargă sau să se rupă, expunând magneții pe care copiii mai mici ar putea fi tentați să le mănânce.

Totuși, seturile PicassoTiles sunt trecute prin toate verificările, testele de calitate și siguranță, fiind de altfel considerate foarte sigure pentru un copil mai mare de 3 ani.

Aceste comparații creează baza de la care puteți porni atunci când faceți alegerea unui set de construit magnetic. Ați putea opta pentru Magna-Tiles construite mai solid, care vin cu dezavantajul magneților mai puțin puternici. Dar acestea vor ține destul de mult. Pe de altă parte, dacă aveți nevoie de mai multe piese pentru a introduce copiii in lumea STEM, PicassoTiles nu va dezamăgi.

În loc de concluzii

Fiecare copil iubește să se joace cu seturile de construit. Magna-Tiles și PicassoTiles sunt o alternativă excelentă la seturile LEGO, deoarece chiar și câteva piese pot construi creații uimitoare mai ales la vârste mai mici 3-4 ani.

Alegerea noastră la Mara & Tom este PicassoTiles datorită prețului mai mic și a popularității mai mari. În cazul în care decideți mai târziu să cumpărați și Magna-Tiles, vă puteți relaxa, deoarece produsele celor două mărci sunt compatibile între ele, astfel încât să puteți crea structuri folosind elemente de la fiecare marcă.

Există marci de seturi de construit magnetice pe piață despre care am ales să nu le introducem în acest articol pentru că diferențele calitative sunt mari și noi nu le-am recomanda chiar dacă preturile sunt foarte mici. Există seturi cu o calitate slabă a magneților pe care nu dorim să le recomandăm pentru că vor crea frustrare copiilor, deoarece structurile construite nu rezistă.

Recomadările Mara & Tom

Share

Citește articole similare