Jocurile și jucăriile magnetice sunt fascinația copiilor dar și a adulților deopotrivă.

Cunoașteți pe cineva căruia nu-i plac magneții?  Pentru că noi nu cunoastem o singură persoană, bărbat, femeie, bătrân sau tânăr, care să nu simtă plăcere când se joacă cu magneți.

Cuprins

Aptitudini și abilități
Jocuri magnetice pentru bebeluși
Jocuri magnetice pentru copii între 2 și 4 ani
 Jocuri magnetice de construit
Jocuri magnetice pentru copii între 4 și 6 ani
Jocuri și jucării magnetice pentru copii peste 7 ani
Jocuri magnetice pentru toate vârstele
De ce este importantă marca la jucăriile magnetice

 

Jucăriile și jocurile magnetice sunt o fascinație și o distracție foarte îndrăgită de copiii de toate vârstele.  Fie că sunt simple litere și cifre pe o tablă sau jocuri de construit mai simple sau mai complexe toate jucăriile sau jocurile magnetice sunt o gama aparte pe care copii le adoră.

Aptitudini și abilități

Dar jucăriile magnetice nu numai că sunt distractive, avantajele jocului cu acestea sunt minunate și educative! Activitatea, învățarea practică, în timp ce se joacă este la fel de importantă ca și distracția, și iată aici câteva abilități și aptitudini pe care le va dezvolta copilul tău în timp ce învață prin jocul cu jucării magnetice.

Creativitatea – seturile de construit magnetice sunt cele dezbvoltă această aptitudine

Imaginația – jocul cu magneți este o sursă inepuzabilă pentru copilul tău

Motricitatea fină – jucăriile sau jocurile magnetice presupune un grad destul de ridicat de motricitate fină

Coordonare ochi-mână – foarte importantă la vârstele mici 2 până la 5 ani poate fi ușor dezvoltată și îmbunătățită cu ajutorul jucăriilor magnetice.

Memoria – dezvoltată mai ales de puzzle-urile magnetice ce reproduc fișe date

Conștientizare spațială – se dezvoltă prin jocurile de construit magnetice și prin puzzle-urile 3D magnetice

Recunoașterea formelor – o aptitudine foarte importantă la vârstele mici se dezvoltă cu ajutorul puzzleurilor magnetice 2D cu piese cu formă simplă.

Plăcile magnetice  din jocurile de construit magnetice sunt resursa STEM perfectă pentru copii. STEM este integrarea a patru subiecte cheie, știință, tehnologie, inginerie și matematică. Ideile cheie din spatele acestui lucru în copilăria timpurie sunt de a încuraja copiii să fie curioși, să pună întrebări, să gândească creativ, să lucreze în colaborare și să rezolve probleme.

Folosirea plăcilor magnetice le permite copiilor să se deplaseze prin diferite niveluri de joc. Ei pot exersa abilități precum construirea unei structuri simple de alergare cu bile, explorând conceptele științifice ale gravitației. Apoi, folosiți abilități de inginerie și încercați posibilitatea de a adăuga dale suplimentare pentru a o face mai înaltă sau mai rapidă și apoi revizuiți de ce structura sa prăbușit și încercați din nou.

Jocuri magnetice pentru bebeluși

Deși mai puțin răspândite jucăriile magnetice pentru bebeluși aduc avantaje în dezvoltare celor mici încă de la vârsta de câteva luni.

Un set de vehicule din platic moale ce vor iniția copilul în fascinanta lume a jocuriilor magentice.

Un joc distractiv ce este un trenuleț cu animale de trebuiesc ansamblate. Copii vor descoperi magia magneților de la vârste mici.

Iar dacă celui mic îi plac dinozaurii:

Si în final recomandarea noastră pentru copii peste 1 an:

Jocuri magnetice pentru copii între 2 și 4 ani

Odată ce copii au trecut de vârsta de 2 ani încep să îndrăgească jucăriile cu magneți. Și nu doar cele simple în care au de unit doua piese pentru a crea un animal sau o mașinuță. Jocurile magnetice de sortare sunt potrivite deja  pentru copii, jocurile în care trebuie să contruoască diverse desen in 2D

Îndemânarea și motricitatea fină sunt la această vârstă abilități ce trebuiesc dezvoltate și ce este mai potrivit decât un joc cu magneți.

O jucărie magnetică tip labirint în formă de mașinută este ideală pentru copii de peste doi ani, pentru dezvoltarea motricității fine și a coordonării ochi-mână.

Puzzle-urile magnetice ce fac trecerea de la 2D la 3D sunt în această fază a dezvoltării copilului foarte importante. Imbinate cu reconstituirea unor scene din povești îndrăgite fac aceste jocuri și mai interesante:

Puzzle blocuri magnetice, Scufita Rosie

Iar dacă vrei să stimulezi creativitate și imaginatia copiilor jocurile magnetice de format animale sunt extrem de distractive. un joc pe care părinții il pot juca împreună cu copiii

Jocuri magnetice pentru fete de 2-4 ani

Nu sunt multe astfel de jocuri magnetice destinate în principal fetelor dar la Mara & Tom găsiți jucăria potrivită pentru fiecare vârstă și gen

Carnavalul personajelor un joc tip puzzle cu piese magnetice. Organizează-ți propriul carnaval și combină piesele pentru a obține personaje noi. Creativitate și distracție

Jocuri magnetice de construit

Jocurile de construit ocupă un loc aparte și începând de la această vârstă copii pot exersa diverse construcții, folosind seturi de construit magnetice ce oferă nu doar distracție ci dezvoltă și noi abilități și aptitudini: creativitate, fantezie, motricitate fină, vedere în spațiu.

Jocurile de construit magnetice oferă copiilor multiple posibilități de a-și manifesta imaginația, îndemânarea și creativitatea dar și primele abilități sociale implicându-se în joacă împreuna cu alți copii.

Jocuri magnetice pentru copii între 4 și 6 ani

De la această vârstă copii au nevoie de jocuri magnetice ceva mai complexe cu care să își exerseze nu doar motricitatea grosieră ci și cea fină și orientarea în spațiu și coordonarea ochi-mână.

Abilități motorii fine și coordonarea ochi-mână – Pe măsură ce copilul  pune bucăți de jucării magnetice pe diferite suprafețe, învață despre conștientizarea spațială, coordonarea ochiului mâinilor și dezvoltarea abilităților motorii fine în mâini și degete.

Procesul de construire cu piese magnetice nu numai că dezvoltă răbdarea, ci duce și la rezolvarea problemelor și abilități de gândire critică. Copiii pot folosi, de asemenea, plăci magnetice – mai ales cele transp pentru a-și dezvolta curiozitatea și pentru a pune întrebări, cum ar fi ce se întâmplă dacă amestecăm roșu și albastru sau albastru și galben? Experimentarea este, de asemenea, o abilitate care poate fi dezvoltată utilizând plăci magnetice.

De exemplu – construirea a trei rampe de dimensiuni diferite și explorarea de ce mașina se deplasează mai repede pe rampa mai abruptă. Permite copiilor să pună întrebări relevante și să găsească răspunsuri la aceste întrebări. Procesul cheie în învățarea STEM.

Jocuri și jucării magnetice pentru copii peste 7 ani

La 6-7 ani copii vor să construiască, structuri , clădiri și vehicule, masinuțe sau trenulețe, rachete spațiale cu care să se joace. Copii își doresc acum să âși facă propriile jucării și propriile scenarii.

 

Jocuri magentice pentru toate vârstele

Există o serie de jocuri magnetice care în principiu nu au nicio limită de vârstă, recomandarea producătorilor fiind de la 3 la 99 de ani. Aceste jocuri au un rol aparte acela de a învăța copilul, pe lângă toate abilitățile și aptitudinile amintite mai sus, cel de socializare, de interacțiune cu alti copii dar și cu părinții.

Aceste jocuri magnetice sunt în general cele de construit, cu sau fără indicații. Cooperarea în astfel de jocuri este cheia jocului în sine, dialogul și interacțiunea dintre  copii, sau intre copii și adulți este componenta ce face diferența față de multe alte jucării și jocuri.

 

De ce este importantă marca la jucăriile magnetice

Un alt criteriu in alegerea jucăriilor magnetice este marca sau brandul. In cazul jocurilor și jucăriilor magnetice acestea reprezintă nu doar garanția calității produsului pe care îl cumperi ci mult mai mult.

Brandurile cunoscute care s-au consacrat în producția de jucării și jocuri magnetice alocă resurse considerabile în cercetarea noilor jucării și analiza implicației jocului asupra dezvoltării copilului. Cele mai cunoscute marci de jucării și jocuri magnetice sunt:

Magna Tiles

Magna Tiles LogoCreate pentru copii mici cu imaginație bogată, seturile magnetice Magna-Tiles și Magna-Qubix încurajează învațarea cu ajutorul conceptului STEM și reduce timpul petrecut în fața ecranului. Magneții au fost special proiectați de un profesor japonez de matematică pentru a ajuta copiii să înțeleagă conceptele de matematică și știință, să perfecționeze abilitățile tactile și subiecte de învățare STEM.

 

Geomag

Geomag logoÎn 1998 Geomag inventa primul joc de construit magnetic. Elementele simple, cum ar fi tijele magnetice și sferele metalice, sunt ținute împreună de o forță magică de atracție pentru a construi structuri uimitoare, dând frâul liber creativitații și imaginației copiilor în timp ce aceștia se joacă.

De-a lungul anilor, am făcut ca milioane de oameni să se joace cu produsele Geomag. Magnetismul este doar una dintre multele forțe invizibile care dau viață platformelor Geomagworld.

 

SmartMax

Smartmax logoSmartMax este un producător belgian de jucării celebru pentru jocurile sale de construit magnetice. SmartMax sunt seturi magnetice de construit ce conțin piese în culori vii și atractive si cu un design potrivit pentru copiii preșcolari, începând cu vârsta de 1 an.

 

 

 

PicassoTiles

Picasso-Tiles-Category-LogoPicasso Tiles – este cel mai renumit producator de jocuri magnetice pentru copii. Leader de piață pe acest segment este concurent direct al celor de la Magna Tiles.
Picasso Tiles poate fi o opțiune la seturile de Magna Tiles cele două branduri fiind compatibile între ele.

PicassoTiles este un producător american de jucării STEM majoritatea bazate pe magnetism, jucării educative de construit seturi ce dezvoltă copiilor multiple abilități de la vârsta de 3 ani.

Produsele PicassoTile sunt jucării STEM certificate ce introduc copii în lumea științelor exacte și îi pregătesc în joacă pentru a înțelege noua lume a tehnologiei în care trăim.

 

Share

Citește articole similare