Kullerbu – o gamă de trasee cu bile sau mașinuțe cu piese din lemn și din plastic ce sunt foarte îndrăgite de copii.

Aproape fiecare magazin de jucării de specialitate din Europa are o masă , pe care este un traseu cu bile, sau piste și o varietate de vehicule, pante, curbe și poate o clădire sau două. Și fiecare copil este imediat atras de o sfoară invizibilă care îl duce direct la masa respectivă.

Nu este surprinzător. De fapt, putem argumenta că această jucărie este probabil una dintre cele mai bune jucării create vreodată, iar seria Kullerbu de la Haba nu face excepție.

Traseele pentru bile sau mașinuțe din seria Kullerbu sunt create cu pasiune și având în minte în permanență nevoile copilului, beneficiarul acestora. Și nu ne referim aici doar la distracție ci și la interactivitate și capacitatea de a învăța din jocul cu aceste trasee.

Aceste jucării sunt extrem de îndrăgite de copiii din întrega lume – o spun cifrele – și există mai multe motive pentru care lucrurile stau așa.

Kullerbu – aduc valoare jocului

Când doriți să măsurați valoarea pe care un joc o aduce copilului tău, puneți aceste trei întrebări.

Este o jucăria interactivă? Copilul trebuie să facă ceva pentru ca jucăria să funcționeze sau jucăria doar îl distrează pe copil. În cazul lui Kullerbu și al jucăriilor ca acesta, copilul face TOATĂ treaba de la construirea traseului până la împingerea vehiculelor și crearea poveștilor în jurul decorului construit. Cu cât este mai interactiv, cu atât mai mulți copii se vor juca.

Este un joc deschis (open-end)? Cu cât copii se pot juca  în mai multe moduri, cu atât vor dori să se joace în mai multe moduri. Jucăriile de genul acesta au atât de multe niveluri de joc: de la o jucărie de construcție pe măsură ce construiești traseele la o jucărie de rol pe măsură ce spui poveștile personajului, până la o jucărie de experimente științifice în timp ce îți testezi teoriile gravitației și forței centrifuge, interacțiuni, etc.

Este o jucarie creativă? Copilul trebuie să-și folosească imaginația atunci când se joacă? În cazul seturilor Kullerbu răspunsul este categoric Da! De la design la poveste, aceaste jucării împing imaginația copiilor în moduri în care alte jucării nu fac niciodată.

Doar dacă privim din prisma valorii jocului, jucăriile de tip pistă  sau traseu cu vehicule sunt câștigătoare dovedite!

kullerbu traseu cu baiat ce se joacă

Gradul de extensibilitate

Costul adevărat  al unei jucării este cât plătiți pe oră de joc a copilului. Spre exemplu, dacă cheltuiește 240 de lei  pentru o jucărie  cu care copilul tău se joacă 60 de ore înseamnă că ai cheltuit cu adevărat doar 4 lei/oră. Dacă în schimb cumperi copilului o jucărie mai ieftină de 60 lei dar copilul nu se joacă mai mult de 10 ore cu ea, costul real al jocului copilului tău este 6 lei/oră. Așadar o jucărie mai ieftină dar neatractivă poate fi în final mai scumpă, pentru că de fapt nu își atinge scopul.

Seturile de jucării extensibile precum Kullerbu tind să aplece rezultatele aceastei ecuații puternic în favoarea părinților și copiilor.

Să presupunem că ți-ai luat cele 60 de ore de joc din setul original. Acum vrei să-l împrospătezi cu un nou accesoriu. Când cumpărați ceva care se adaugă la o jucărie existentă, faceți din nou întreaga jucărie nouă. S-ar putea să cheltuiți 100 de lei pe ceva ce se adăuga la set și copilul se joacă încă 60 de ore.

Acest supliment de 100 de lei a devenit echivalentul a oferi copilului tău o jucărie nou-nouță de 3-400 de lei de care să bucurat ore în șir.

Ceva simplu precum câteva mașinuțe, bile sau piste noi dau o nouă înfățișare vechiului set iar copilul tinde să folosească la maxim noile extensii.

Acoperă un interval de vârstă mai lung

Când mergeți într-un magazin de jcuării priviți copilul jucându-se la acea masă demonstrativă

Dacă copilul are în jur de unul sau doi ani, de obicei va împinge doar un vehicul sau o minge și va fi amețit când se rostogolește pe un deal. Nu contează dacă vehiculul este în direcția corectă. Contează doar dacă face ceva și apoi se întâmplă altceva. Îi spunem  fenomenul cauză și efect. Copiii de doi ani îi spun emoție!

Dacă, copilul are în jur de trei sau patru ani, urmăriți cum se implică în vehicule. Aceasta este perioada jocului de rol și a povestirii. Accesoriile care mișcă poveștile capătă o importanță mai mare. Începe construirea lumii, iar imaginația prosperă. Vehiculele și clădirile îi ajută să avanseze povestea și îi dau complexitate acțiunii.

kullerbu traseu, copii, fata si baiat jucandu-se

Când copilul are cinci sau șase ani, veți vedea că metoda științifică începe să se formeze. Ipoteza. Test. Analiza. Repeta. Acești copii vor rearanja machetele pentru a încerca să construiască lumi mai complexe și mai complicate. Ei vor construi cu un obiectiv specific în minte. E bine să le cumperi câteva piese noi la vârsta asta.

Chiar și copiii de șapte și opt ani încă se joacă cu seturi precum Kullerbu pentru că întotdeauna există ceva mai mare, mai rapid sau mai complicat de proiectat și testat. S-ar putea să aveți nevoie de mai multe coloane și piese.

Să vedem cum stau seturile Kullerbu la cele 3 criterii:

  • Valoarea jocului? Această jucărie este una dintre cele mai interactive, deschise și creative jucării concepute vreodată.
  • Extensibilitate? Absolut! (Cea mai înaltă constructie înregistrată vreodată avea peste 6 metri înălțime! sursa)
  • Interval lung de vârstă? Nu există prea multe jucării cu care se vor juca împreună copilul tău de doi ani și cel de opt ani.

Dar ce au special seturile KULLERBU ?

Există numeroase branduri de jucării ce produc piste și trasee cu bile sau mașinuțe sau alte vehicule, dar ce anume face seturi Kullerbu să fie altfel sau speciale?

Răspunsul scurt este bila!

Acea bilă cu fața zâmbitoare adaugă un nivel cu totul nou de explorare a traseului, deoarece transformă pista într-o poveste într-un scenariu pe care copilul îl creează în tip ce se joacă.  Bila nu mai e un simplu accesoriu cu care cei mici testează caracteristicile traseului, ea este un personaje din povestea copilului

Acest element oferă copiilor și mai multe jocuri deschise, mai multe povești de spus și le reține atenția și mai mult timp. Bila este extinderea vârstei care devine extinderea minții spre imaginație

Când cumpărați copiilor jucării gândiți-vă la această jucărie ca la o investiție în viitorul copilului dumneavoastră. Și apoi asigurați-vă că găsiți o ladă suficient de mare pentru a o ține pentru nepoți, pentru că asta faci cu jucăriile cu adevărat grozave.

Kullerbu alte avantaje ce merită menționate:

  • sunt foarte ușor de montat chiar și de către copii de 3 ani
  • bilele sunt mari și nu există pericole de înghițire de către copii mai mici
  • are peste 20 de extensii și piese ce pot fi cumpărate separat
  • traseele se pot folosi cu bien sau cu mașinute

Kullerbu este combinația perfectă de părți din lemn și plastic și lucrează în mod deliberat cu avantajele fiecărui material. Bilele, coloanele, curbele, pistele drepte și rampele din lemn de fag , elementele de efect din placaj sunt robuste și fac din sistemul de joacă Kullerbu de la HABA o jucărie de lungă durată pentru întreaga copilărie – și nu numai. Lemnul este o materie primă fantastică care poate fi transformată în nenumărate idei de jucării și jocuri. Pe bună dreptate, jucăriile din lemn au fost o componentă esențială a gamei de produse HABA încă de la înființarea companiei.
Elementele care nu pot fi fabricate din lemn din cauza formei sau funcționalității lor sunt realizate din plastic – de exemplu elementele de legătură flexibile sau curbele galbene abrupte ale mingii în care mingea Paul se rostogolește rapid în jos.

Recomandările Mara and Tom pentru seturi Kullerbu

 

Intreaga ofertă Kullerbu disponibilă o găsiți aici

Notă alegerea numelui Kullerbu scris nu ”u” si nu cu ”ü” am facut-o în mod deliberat ținând cont de alfabetul latin cu care majoritatea scriem în România.

Share

Citește articole similare