Cu toții petrecem mai mult timp acasă de sărbători anul acesta și cu toții avem nevoie de activități pe care să le putem juca în familie. Când sunteți gata să dați ecranului o pauză, adunați-vă micile trupe și încercați câteva dintre aceste jocuri și proiecte!

1. Surprizele monstrului

Jucați-vă și imaginați-vă împreună

Această activitate îmbină creativitatea și munca în echipă și oferă distracție atât celor mici cât și celor mari. Provocați-vă familia la creativitate și desenați cele mai amuzante creaturi.

2. Foc de tabără

Aduceți activitățile de vara in casă și jucați-vă! Puteți duce această activitate la nivelul următor construind un fort de familie care să se asocieze cu focul de tabără. 

3. Vânătoarea de obiecte

Cine spune ca vânătoarea de recompense trebuie sa fie complicată? Acest joc se poate realiza cu obiecte le care  le aveți deja în casă. Dacă aveți membri de familie la distanță, conectați-vă pe video și jucați împreuna!

Construiți și experimentați împreună!

4. Reacție în lanț cu bețișoare

Reacțiile în lanț sunt extraordinare. Când totul este așezat corespunzător, o singură atingere poate cauza o mulțime de desfășurări, precum un singur domino care doboară un lanț întreg. Încercați acest experiment cu familia și vedeti cât de lung puteți crea lanțul de bețișoare.

5. Catapultă cu afine

Copiii iubesc catapultele, iar aruncându-le îi amuză și mai tare! Afinele definesc muniția perfectă; provocați-vă copiii să găseasă alte lucruri și vedeti cine aruncă mai departe.

6. Proiectul „aruncă oul”

Acest experiment clasic va asigura distracția în casă. Provocați-vă copiii să găsească o metoda de a proteja oul. Puteți face o competiție cu membrii familiei pentru a vedea cine este cel mai ingenios.

7. Bărci cu bicarbonat de sodiu

Acest proiect este un favorit al nostru. Puteți construi câteva bărci din diferite recipiente și creați propria cursă în cada din baie.

Distribuie și creează împreună.

8. Copacul mulțumirii

Sărbătorile sunt un mod grozav de a exprima mulțumirile. Împărtășeste momente de fericire cu familia și pune-le în „arborele recunoștinței”. 

9. Medalii home-made din aluat

Trimiteți cadourile cu o picătura de tandrețe. Solicitați fiecărui membru să încerce să creeze o medalie unică pentru cineva special din viața lor.

10. Satul de jucărie

Decorați-vă miniorășelul pentru iarnă. Provocați-vă fiecare membru al familiei să decoreze o căsuță și uniți-le într-un orășel de vis.

Citește articole similare