E vremea să cumperi Cadouri de Paste pentru copii dar nu ai nicio idee care ar putea fi jucăria sau jocul potrivit pentru copilul tău?

Bineînțeles poți să scapi mai ușor cu dulciuri sau haine, dar hai să fim serioși ce bucură mai mult un copil decât un joc sau o jucărie, iar bugetul pentru cadouri de Paste pentru copii nu trebuie să se apropie de cel de Crăciun.

Deși Iepurașul de Paște nu e o tradiție 100% românească ea a fost împrumutată din cultura vestică cu succes, am zice noi. Tradiția noastră românească era, cel puțin în anii comunismului când Paștele nu era chiar ușor de sărbătorit să te înnoiești cu ceva, în general un articol de îmbrăcăminte.

Dar să revenim la cadouri de Paște pentru copii și ideile pe care noi le avem despre jocuri și jucării ce te-ar putea ajuta să alegi cadoul potrivit de Iepuraș.

Cadouri de Paște pentru bebeluși – copii până la vârsta de 2 ani.

Deși cei mici nu conștientizează încă ideea de sărbătoare și de cadouri, bucuria unei jucării noi este la fel de mare la bebeluși, iar Iepurașul nu uită pe nimeni. Vă vom da mai joc câteva idei de cadouri de Paște ce ar putea fi potrivite pentru bebeluși:

 

Noi cei de la Mara and Tom credem cu tărie că cele mai potrivite jucării pentru bebeluși, fie că sunt cadouri de Paște, cadouri de Crăciun sau doar o nouă jucărie sunt jucăriile din lemn.

 

 

Chiar dacă e o simplă jucărie, atunci când cumpărați gândiți-vă în perspectivă. Un copil poate învăța mult de la jocul cu o jucărie sau poate să nu învețe nimic sau chiar să îl lase indiferent.

Pentru mai multe sfaturi și idei de cadouri citiți și Jucării de bebeluși – cum le alegem, idei și recomandări

Cadouri de Paște pentru copii de 2-4 ani

Copii de peste 2 ani au deja jucării preferate, gusturile lor în materie de jocuri și jucării încep să se formeze și nevoile lor educațioanele se diversifică. Dacă vrei să găsești cadouri de Paște pentru copii de 2 până la 4 ani trebuie să te gândești la nevoia lor de a-și dezvolat anumite abilițăți și aptitudini noi ce țin de mers, mișcare în aer liber dar și luarea deciziilor și jocul împreună cu alți copii.

Jocurile moderne de construit cu magneți, jucăriile STEM sunt recomandate de specialiști pentru a le dezvolta celor mici, la această vârstă abilități motrice dar și de dezvoltare mentală ce vor pune bazele unei educații sănătoase.

 

 

Jocurile de rol, de-a bucătarii sau de-a doctorul sunt foarte importante la această vârstă. Copiii copie activitățile celor mari și intră în diverse roluri, creează scenarii inspirate din viața reală pe care le dezvoltă după propria imaginație. Un exercițiu de imaginație și creativitate foarte utile pentru dezvoltarea mentală a celor mici:

 

Cadouri de Paște pentru copii de 4-6 ani

Aici lucrurile sunt ceva mai complicate, când vine vorba de jucării fie că sunt cadouri de Paște sau cadouri de ziua copilului, sau cadouri de Cărciun. De la această vârstă părinții trebuie să ia serios în calcul ce anume îi place copilului să facă, ce activități îl relaxeză și îl ditrează, ce aptitudini și-a dezvoltat ușor și ce jucării îl pun în dificultate.

Jucăriile STEM încep să aibă o relevanță mai mare la fel ca și jucăriile creative, artistice de pictură, bricolaj sau desen.

 

 

Jocurile de construit îi vor atrage din ce în ce mai mult pe copii, pentru că vor să își testeze atât motricitatea fină cât și creativitatea și imaginația construind clădiri, castele și case pentru păpuși, nave spațiale și mașinuțe cu care apoi să se joace:

 

 

Cadouri de Paște pentru copii de 6-8 ani

Copii de la 6 ani sunt deja școlari, iar preocupărilor lor au destul de multe legături cu logica și deducția dar și cu mici experimente ce îi ajută să descopere lumea, să înțeleagă cum funcționează obiectele din jur și cum se fabrică diverse obiecte.

 

 

În același timp copii cu înclinații artistice, vor să creeze mici opere de artă, pictură, desen, colaje ca mod de exprimare a personalității lor.

 

Experimentele, așa cum spuneam, fac parte din procesul de învățare de la acestă vârstă, și le dau copiilor ocazia să testeze singuri mici fenomene fizice, ușor de reprodus pe care  să le înțelegă și să le aplice. De la jocuri cu care își fac propriile săpunuri la atelier de experimenta toate sunt potrivite pentru copii de 6 până la 8 ani:

 

Cadouri de Paște pentru copii de 8-10 ani

Copii peste 8 ani știu deja ce jocuri și jucării vor, dar încă îi puteți surprinde cu idei noi , la care ei nu s-au gândit. Jocurile educaționale de logică și rezolvarea problemelor dar și jocurile de masă/societate de jucat cu prietenii sau familie pot fi  idei de cadouri de Paște pentru copii de 8 până la 10 ani.

 

Jocuri de societate în care copii petrec timp cu părinții în familie, dar în același timp sunt antrenați într-o competiție ce le va pune la încercare abilitățile de organizare a unor resurse, capacitatea de a lua decizii într-un context dat și capacitatea de a anticipa o viitoare evoluție a unui scenariu de joc.

Cadouri de Paște pentru copii peste 10 ani

Aici lucrurile devin serioase, jucăriile trebuie să fie provocatoare, originale și să le solicite copiilor mintea, imaginația și abilitățile motrice deja antrenate. Jocurile de societate sunt complexe cu 4 sau mai mulți jucători, cu resurse ce trebuiesc administrate dar și nu nivel de socializare și colaborare cu cei din juc mult superior. Jocurie de societate de tip Escape sunt recomandate.

 

Alte cadouri pentru copii potrivite pentru Paște

Alte jocuri și jucării pentru copii ce s-ar putea să îți placă să le faci cadou de Paște:

 

Am ales câteva idei de jocuri și jucării ce pot fi jucate în familie și astfel să petreceți mai mult timp cu copiii, să creați momente de neuitat împreună:

 

Dincolo de vârstă copii au o capacitate foarte mare de a se adapta jocurilor și jucăriilor atât timp cât aceste sunt potrivite pentru vârsta lor și  nu le creează frustrări pentru că sunt prea grele sau prea complicate pentru ei. Recomandările noastre sunt orientative și bineînțeles că puteți găsi multe alte idei de cadouri de Paște pentru copii în magazinul online Mara and Tom.

 

Business photo created by benzoix – www.freepik.com

Share

Citește articole similare